Actualitate

TRIPLĂ SEMNIFICAȚIE PENTRU ROMÂNIA: ZIUA INDEPENDENȚEI, ZIUA VICTORIEI ȘI ZIUA EUROPEI

9 Mai este o zi încărcată simbolic, astăzi celebrându-se trei evenimente de o importanță istorică deosebită. Sunt momente în viața unui popor care dau sens acelui neam și-l fac etern.
Există momente în viața unei lumi care dau sens istoriei acelei lumi și o fac mai bună, mai vrednică, mai demnă. 9 Mai înseamnă acest lucru pentru România, pentru Europa, pentru lumea întreagă.
Semnificațiile sale profunde –  Ziua Independenței, când România devine stat independent, Ziua Victoriei, care marchează victoria puterilor aliate în fața Germaniei naziste și Ziua Europei, sunt rădăcinile a ceea ce noi sărbătorim astăzi.
Sunt mândru, ca român, pentru destinul pe care acest popor și l-a croit, cu sacrificii pe care nimeni nu le poate măsura.
Va invit să ne îndreptăm gândurile noastre către aceia care ne-au apărat viața, demnitatea și libertatea cu prețul vieții. Să ne facem o datorie de onoare din a nu-i uita niciodată și a-i rememora cu respect și gratitudine pe aceia care au luptat pentru ca noi, astăzi, să avem o țară, să fim un popor și să ne putem mândri cu o identitate națională fundamentată pe valori creștine și morale, într-un peisaj european.

Comisar șef de poliție Cătălin Țone,

împuternicit Inspector Șef al Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!