Politic

Turneul de campanie al lui Emil Boc pentru un nou mandat de preşedinte al PDL a debutat în judeţul Giurgiu

Emil Boc şi-a început turneul de campanie pentru obţinerea unui nou mandat de preşedinte PDL în judeţul Giurgiu. Iniţiativa a aparţinut candidatului Emil Boc. Vizita în judeţul Giurgiu a avut loc marţi, 12 aprilie, la numai o zi de la anunţarea oficială a candidaturii. Emil Boc a sosit la Comana într-o scurtă escală având ca principal scop vizitarea unor obiective social-culturale realizate de administraţia locală cu fonduri de la Uniunea Europeană în cadrul programului ECOMUNTENIA derulat prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO. Finanţarea este 100% din bani de la UE.

Graţie acestui proiect promovat de administraţia locală, comuna Comana va beneficia de un Cămin Cultural, un Centru de zi pentru persoanele defavorizate unde aceste persoane vor putea servi o masă caldă, maşini şi europubele pentru colectarea gunoiului menajer.

Primul ministru s-a arătat încântat de realizările administraţiei locale, subliniind faptul că numai în astfel de condiţii un primar îşi poate sigura un nou mandat. Totodată, Emil Boc a atras atenţia că în viitor administraţiile care nu vor fi capabile să facă licitaţii la timp, să implementeze programele sau să finalizeze investiţii cu fonduri comunitare, vor pierde cofinanţările, banii urmând să fie redirijaţi către cei ce ştiu să gestioneze astfel de fonduri în folosul comunităţii. „Îl felicit pe primarul comunei pentru că a ştiut să-şi aleagă echipa cu care să ducă la bun sfârşit investiţiile”, a spus Emil Boc.

Întrebat dacă programul reformelor va suferi modificări în urma dialogului social, premierul a reiterat faptul că programul îşi va urma cursul stabilit. Totodată codul muncii va fi finalizat în urma dialogului social, a mai spus Emil Boc, refuzând să răspundă la orice întrebare legată de activitatea politică, subliniind faptul că se află la Comana pentru a vedea cum se derulează investiţiile cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Aşadar, vizita lui Emil Boc în judeţul Giurgiu a fost delimitată clar în două părţi distincte. În prima, Boc a îmbrăcat haina de premier, în cea de a doua parte a vizitei a fost candidatul la funcţia de preşedinte al PDL, motiv pentru care s-a întâlnit cu activul de partid al filialei în sala mică a Ateneului Nicolae Bălănescu.

Dacă la Comana, oamenii s-au arătat încântaţi de vizita lui Emil Boc, cu doar 3 sau 4 excepţii constatate de noi – oameni nemulţumiţi că li s-a ciuntit din pensie, în faţa Ateneului din Giurgiu, Emil Boc a avut o surpriză neplăcută. A fost întâmpinat cu ostilitate de circa 100 de persoane de toate vârstele, persoane nemulţumite de politica de austeritate a Guvernului, şi care i-au reproşat premierului că practică un adevărat genocid. Iniţial, crezând probabil că sunt simpatizanţi PDL, Emil Boc s-a îndreptat spre grupul respectiv pentru a intra în dialog cu oamenii. A realizat că se află în faţa unor contestatari abia când le-a auzit reproşurile. Ca să depăşească momentul jenant, Boc i-a întrebat pe cei prezenţi, zâmbind forţat, care este membru PSD, după care s-a îndreptat spre intrarea în sediul Ateneului Nicolae Bălănescu.

Moţiunea prezentată de Emil Boc se intitulează „România dreaptă. România puternică”. Din informaţiile obţinute la faţa locului, Emil Boc a fost însoţit la Giurgiu de către ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, vicepreşedintele Ioan Oltean, primarul Aradului – Gheorghe Falcă, vicepreşedintele Gheorghe Flutur, preşedintele filialei PDL din Ialomiţa.

Filiala Giurgiu şi-a anunţat dispoziţia de a-l susţine pe Emil Boc în competiţia cu ceilalţi doi contracandidaţi: Vasile Blaga şi Theodor Paleologu. Sâmbătă este anunţată vizita la Giurgiu a lui Vasile Blaga, contracandidatul principal al lui Emil Boc.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!