Social

Stejarii de la locuinţa protejată „Comber”

Au participat cu bucurie la o acţiune specială. Adulţii cu handicap de la locuinţa protejată „Comber” din municipiu au primit marţi, 12 aprilie, 20 de puieţi de stejar roşu de la Direcţia Silvică.S-au pregătit din timp cu lopeţi şi găleţi cu apă, au participat la aranjarea terenului şi, mai apoi, au primit cu bucurie stejarii aduşi de la Direcţia Silvică. Adulţii cu handicap de la locuinţa protejată „Comber” au plantat la începutul acestei săptămâni puieţii de stejar în curtea imobilului menţionat.

„Direcţia Silvică Giurgiu încearcă, alături de parteneri, ca prin această acţiune să aducă în prim-plan un exemplu pentru ceilalţi. Astfel de activităţi au mai fost sprijinite de instituţia noastră prin facilitarea obţinerii de puieţi pentru plantarea lor în pădure şi în alte spaţii. În acelaşi timp, sprijinim şi alte instituţii, dar şi şcoli precum numărul 10, numărul 4 şi şcoala 8. Elevii şi toţi cei care se implică vor aşadar să dea un exemplu în primul rând adulţilor, care, din păcate, reacţionează ceva mai greu la astfel de acţiuni”, ne-a declarat directorul tehnic al Direcţiei Silvice, Constantin Bicu.

Activitatea de marţi nu a fost prima de acest gen la care au participat adulţii cu handicap din Giurgiu şi, cu siguranţă, nu va fi ultima, am aflat de la şeful Serviciului Locuinţe Protejate din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, Ionela Pîrlog. „Noi avem o colaborare cu Direcţia Silvică încă de acum un an. Avem un protocol de colaborare în baza căruia organizăm tot felul de activităţi privind protejarea naturii pentru un mediu mai curat şi un aer mai sănătos. Sunt convinsă că adulţii din această locuinţă protejată s-au simţit foarte bine. În general, ei sunt foarte participativi şi orice fel de acţiune privind protejarea naturii chiar le face o imensă bucurie”, a subliniat Ionela Pîrlog.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!