La zi

Utilităţi „la poartă” pentru giurgiuvenii care locuiesc în Clejani

Giurgiuvenii din localităţile Clejani şi Podu Doamnei vor avea apă curentă şi canalizare. Lucrările au început deja, iar autorităţile estimează că vor fi gata în această toamnă.

„Lucrările pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare sunt finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, măsura 322 – privind renovarea şi dezvoltarea satelor. Proiectul are o valoare de 87 de miliarde lei vechi. Se lucrează concomitent în Clejani şi Podu Doamnei, iar durata lucrărilor este de şapte luni”, ne-a spus primarul din Clejani, Florin Nidelea.

Potrivit lui Nidelea, în fiecare localitate menţionată sunt deschise şantiere în mai multe zone, fiecare sat având cel puţin patru echipe de muncitori.

Oamenii sunt, firesc, încântaţi că vor avea apă curentă şi canalizare. „Este un lucru extraordinar, mai ales că la noi apa este foarte dură. Nu mai vorbesc de canalizare, şi dacă şi drumul acesta judeţean (DJ 411, n.r.) va fi reparat, vom intra şi noi în rândul lumii. Noroc cu domnul primar pentru că ne-a pus la punct şi şcolile şi grădiniţele, că altfel rămâneam în urmă faţă de celelalte comune”, ne-a spus un sătean.

Sunt şi alte investiţii în derulare la Clejani. Astfel, comuna menţionată va fi prima din judeţ care va avea o grădiniţă tip after-school. Se lucrează în prezent la fundaţia clădirii. Grădiniţa, ce va găzdui zeci de copii, va fi dotată la cele mai înalte standarde.

„Această grădiniţă tip after-school va avea două săli pentru două grupe, o sală de mese, dormitoare şi alte încăperi, de exemplu o cancelarie, o debara, dar şi un spaţiu special pentru centrala termică. În faţa unităţii de învăţământ vom amenaja o parcare. Noi sperăm ca cel târziu la 15 septembrie să putem primi copiii în această grădiniţă modernă”, ne-a declarat viceprimarul comunei Clejani, Costin Constantin. Potrivit edilului local, unitatea va primi 40 de micuţi din comună.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!