Actualitate

Planuri pentru drumul spre Vamă şi pentru traseul până la Alexandria

Autorităţile giurgiuvene aşteaptă încă un răspuns de la Guvern privind finanţarea a două drumuri judeţene. Documentaţia necesară obţinerii de fonduri pentru reabilitarea căilor de acces a fost depusă de specialiştii Consiliului Judeţean pe Programul ”10.000 de kilometri”.

După ce luni, 4 aprilie, a fost lansat la Consiliul Judeţean proiectul în valoare de 26 de milioane de euro privind reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 411, una dintre cele mai importante căi de acces din Giurgiu, conducerea instituţiei care a câştigat proiectul respectiv a anunţat că se aşteaptă finanţarea pentru alte două trasee importante.
„Am depus documentele aferente la Ministerul Dezvoltării, pentru a realiza o altă cale de acces către Drumul Naţional 5 şi Vamă, pe Drumul Judeţean 507 în parte, şi pe un drum de exploatare pentru care documentaţia a fost elaborată de Consiliul local al municipiului Giurgiu. Şi nu în ultimul rând, a fost depusă documentaţia pentru Drumul Judeţean 504 care ar asigura o rută mult mai facilă şi în avantajul tuturor părţilor, între Giurgiu şi Alexandria, prin localităţile Vieru, Hodivoaia, Putineiu. Deşi nu am primit până la acest moment – după aproximativ cinci săptămâni de aşteptare – nici un semnal referitor la promovarea sau respingerea acestor solicitări, trag speranţă că şi judeţul Giurgiu va beneficia de acest program 10.000 de kilometri, de altfel destul de ambiţios şi de binevenit pentru infrastructura rutieră din Giurgiu şi din întreaga Românie”, a declarat recent, preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!