Actualitate

Reparaţii pe Drumul Judeţean 411

Chiar dacă vor primi finanţare europeană pentru reabilitarea şi modernizarea celui mai lung drum din Giurgiu, autorităţile judeţene se preocupă între timp ca cele mai deteriorate porţiuni ale căii de acces să fie totuşi practicabile. Şase kilometri din Drumul Judeţean 411 au fost reparate.S-a lucrat la sfârşitul săptămânii trecute pe Drumul Judeţean 411, pe porţiunea care face legătura între Bulbucata şi Clejani. S-a procedat la repararea carosabilului, fiind tăiate acostamentele şi fiind împrăştiat material pietros.
„Sunt lucrări de reparaţii pe unele tronsoane ce creează cel mai mare disconfort, în sensul că există covoarele asfaltice degradate în proporţie de 80-90%. Sunt diferenţe de nivel destul de consistente între unele şi altele dintre porţiuni. Acest lucru creează probleme serioase vehiculelor care tranzitează DJ 411. Chiar dacă pe 20 aprilie vom avea deschiderea ofertelor pentru reabilitarea şi modernizarea întregului drum judeţean, suntem obligaţi ca periodic să intervenim pentru a atenua aceste denivelări şi pentru a permite autovehiculelor, în special mijloacelor de transport în comun, dar şi turismelor să tranziteze acest drum în condiţii acceptabile”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu.
Dumitru Beianu a mai declarat la sfârşitul săptămânii trecute că atunci când vine vorba despre astfel de lucrări de reparaţii, şi nu numai, se bucură de o colaborare fructuoasă cu autorităţile locale giurgiuvene.
„Am reuşit în cei trei ani de mandat să ajungem la un nivel de colaborare foarte ridicat, cu drepturi şi angajamente, cu responsabilităţi de-o parte şi de alta. Beneficiem de câte ori avem nevoie, şi în sezonul rece, dar şi când se impun astfel de lucrări, de ajutorul lor material şi uman, pentru a rezolva cât mai repede deficienţele apărute. Este foarte bine atunci când administraţia judeţeană găseşte un sprijin concret la primarii comunelor. Sunt în continuare prietenii noştri şi oameni care fac administraţie în adevăratul sens al cuvântului. De altfel, lor le este dedicat acest proiect de modernizare a Drumului Judeţean 411, aşteptat de ani întregi”, ne-a mai spus Beianu.
Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 411 are o valoare de aproape 26 de milioane de euro şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 2. Lucrările ar putea începe în vara acestui an şi vor fi deschise mai multe şantiere în acelaşi timp. Drumul Judeţean 411 începe de la limita judeţului Călăraşi şi trece prin următoarele localităţi Hotarele, Isvoarele, Teiuşu, Mironeşti, Comana, Budeni, Brăniştari, Călugăreni, Crânguri, Singureni, Iepureşti, Bulbucata, Podu Doamnei, Clejani.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!