Politic

Un guvern mai puternic cu Iohannis

klaus-johannisDupă ce primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost propus pentru funcţia de ministru al Internelor, dar şi pentru funcţia de vicepremier, liderul liberal Crin Antonescu a opinat că această decizie ar trebui să-i bucure pe partenerii de Uniune.
”Eu sper că această decizie, pe care am luat-o astăzi, 6 februarie, în Delegaţia permanentă, să-i bucure pe partenerii noştri, pentru că asta înseamnă un guvern mai puternic. Aştept cu optimism răspunsul primului ministru. Pe de altă parte, mi se pare caraghios să vorbim de instabilitate. Despre ce vorbim? Avem o majoritate de 70 şi nu ştiu cât, că n-am mai calculat toate adăugirile, avem un guvern foarte puternic, sunt detalii procedurale pe care le rezolvăm, avem toată legislaţia şi toată capacitatea politică de a rezolva în interiorul acestui guvern, şi la nevoie, în interiorul Parlamentului, aceste chestiuni.”
La rândul său, Klaus Iohannis a declarat că în situaţia în care premierul Victor Ponta  îi va spune că poate fi ministru de Interne, dar nu şi vicepremier, va da la acel moment un răspuns. Acesta a mai precizat că nu a discutat cu conducerea PNL chestiunile tehnice sau juridice în ceea ce priveşte soluţia pentru a prelungi cele 30 de zile, potrivit legii, în care să aleagă între funcţiile de primar şi cele propuse de partid.
În cadrul aceleiaşi Delegaţii permanente a PNL, Crin Antonescu a constinuat remanierea guvernamentală, alte trei nume fiind propuse pentru a face parte din noul guvern Ponta. Pe lângă Iohannis, mai este vorba de Eugen Nicolăescu la Finanţe, implicit de Cristian Buşoi la Sănătate. Nu în ultimul rând, Andrei Gerea a fost revocat ca ministru al Economiei, pentru acest portofoliu fiind propus Teodor Atanasiu.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!