Politic

Un preşedinte care să aducă linişte, dar nu un preşedinte care să nu deranjeze pe nimeni

image-2013-08-23-15433729-41-crin-antonescuCum era de aşteptat încă de la înfiinţarea Uniunii Social Liberale, în anul electoral 2014 apele se vor învolbura instantaneu. Astfel că n-a mai surprins defel declaraţia preşedinteleui PNL Crin Antonescu de joi, 9 ianuarie. Şeful Senatului vrea să modifice protocolul USL, iar în această privinţă a ţinut să precizeze câteva lucruri încă de la începutul primei şedinţe a Biroului Politic PNL din acest an.
”Vom avea discuţii practice de calendar, despre agenda delegaţiei permanente, despre relaţiile din interiorul USL, despre cum vedem noi, PNL, că ar trebui să evolueze lucrurile în continure. Poate printr-o suplimentare a protocolului de funcţionare, poate prin adăugarea unor mecanisme care să reglementeze funcţionarea alianţei. În altă ordine de idei, îmi par iresponsabile declaraţiile unor colegi din PSD, oameni politici care vorbesc despre data convenabilă la care ar trebui să se rupă USL. Există, fără doar şi poate, multe divergenţe şi frustrări care s-au adunat în ultimii ani între cele două mari partide. Ştim de ele, sunt reale. Dar dincolo de cele ce s-au expus, cu imprudenţă, public, trebuie să nu uităm că suntem cu toţii aici prin voinţa cetăţenilor şi pe banii contribuabililor. Hai să lăsăm deoparte frustrările noastre şi să ne ocupăm, prioritar, de nevoile celor care ne-au ales.”
Cât priveşte preşedinţia ţării, Crin Antonescu a declarat că românii au nevoie, într-adevăr, de un preşedinte care să aducă linişte. ”Da, dar nu în sensul în care cetăţenii vor un preşedinte care să nu deranjeze pe nimeni. Marca viitorului preşedinte al României nu trebuie să fie al unui lider discret, care nu deranjează, vezi Doamne, diplomatic, pe nimeni. Nu liniştea este prerogativa preşedinţilor, nu pentru linişte votează cetăţenii.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!