Politic

Uninominalul pur, bun pentru PSD şi nu numai

Deputatul PSD Miron Mitrea a declarat luni, 3 iunie, că ”întotdeauna am fost pentru votul uninominal pur, ştiind foarte bine care sunt limitările. Haideţi să fim serioşi, politicienii nu se uită niciodată la lucruri în mod abstract, ce ar fi mai bine, aşa, în general. Toată lumea ştie că pentru PSD, uninominalul pur este foarte bun.” Asta pentru că atunci când vine vorba de alegeri, fiecare se gândeşte la poziţia propriului partid. În acest sens, Mitrea a adăugat: ”Vă spun direct. Mie nu-mi convine uninominalul pur ca şi parlamentar, pentru că este extrem de solicitant, are şi părţi bune şi părţi rele, ca pesedist, însă, îmi convine de minune.”

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis luni, 3 iunie, cu unanimitate de voturi, să reintroducă Legea Ponta-Antonescu privind votul uninominal pur în discuţiile cu partenerii USL pe tema Legii electorale. Concret, se va merge în continuare cu Legea Ponta-Antonescu, respectiv cu 290 deputaţi şi 100 de senatori cu uninominal pe ambele Camere.

Pentru conformitate, să amintim că Legea Ponta-Antonescu a fost declarată neconstituţională anul trecut de către Curtea Constituţională întrucât era depăşit termenul de şase luni până la alegeri în care se mai puteau opera modificări legislaţiei electorale, ceea ce nu mai este valabil în prezent.

Pe 27 iunie 2012, Curtea Constituţională decidea că Legea uninominalului pur este neconstituţională. CC a discutat atunci sesizarea PDL în cazul sistemului uninominal propus de USL, care prevedea că vor fi aleşi deputaţi şi senatori (numai) cei care au câştigat colegiul în care au candidat şi prin care a fost eliminat pragul electoral.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!