Actualitate Sport

Unirea, ca Foresta. Echipa din Izvoarele a revenit de la 0-4 şi merge mai departe în Cupa României

Asan "sufocat" de colegi după reuşita ce a trimis meciul în prelungiri Foto: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro
Asan „sufocat” de colegi după reuşita ce a trimis meciul în prelungiri
Foto: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

Calificare dramatică a Unirii Izvoarele în faza a doua a Cupei României. „Galben-negrii” au trecut cu scorul de 5-4 (după prelungiri) de ACS Urban Titu, formaţie ce activează în Liga a III-a. Gazdele au revenit incredibil de la 0-4!

Cupa României le prieşte echipelor din Giurgiu. După ce sezonul trecut Arsenal Malu reuşea să facă spectacol în „competiţia KO” eliminând două formaţii din Liga a III-a, a venit rândul Unirii Izvoarele să arate ce poate.
Formaţia care în urmă cu două săptămâni era arătată cu degetul după ce un antrenor şi un jucător loveau un arbitru chiar pe terenul de joc a demonstrat că poate ieşi în evidenţă şi cu lucruri pozitive.
Unirea continuă aventura în Cupa României după un meci de povestit nepoţilor. Conduşi cu 4-0 pe tabelă în minutul 63 chiar pe propriul teren, jucătorii de la Izvoarele au egalat în minutul 86 şi s-au calificat după un gol marcat în prima repriză de prelungiri.

Meciul de pe stadionul „Ion Mangeac” a readus în memoria microbiştilor celebra partidă dintre Dinamo Bucureşti şi Foresta Fălticeni disputată în Divizia A (actuala Liga I) în urmă cu zece ani. Condusă cu 4-0 de Dinamo, Foresta (antrenată de Marin Barbu) marca cinci goluri în ultima jumătate de oră şi intra în istoria fotbalului românesc.

Chiar şi fără mulţi titulari, Titu a început în forţă meciul de la Izvoarele, iar după un sfert de oră de joc erau deja în avantaj.

Fair-play la Izvoarele / FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro
Fair-play la Izvoarele / FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

Nou-venitul Ene a luftat ca un începător şi l-a lăsat pe Neguţ singur cu Ciodar. „Vedeta” dâmboviţenilor n-a iertat, iar ACS Urban devenea favorită la calificare.
Căldura sufocantă a dat mari bătăi de cap ambelor echipe. Nici măcar pauza de hidratare dictată de arbitru n-a reuşit să-i revigoreze pe jucători.
Cu o apărare şi aşa în piuneze, Unirea l-a pierdut în minutul 32 pe Mihai Roşu. Stoperul gazdelor a suferit o contractură puternică după un duel cu un adversar şi a părăsit terenul în lacrimi.
Şase goluri în 20 de minute
Primul sfert de oră al celei de-a doua reprize avea să fie şi el de coşmar. Izvoarele primeşte trei goluri după gafe incredibile ale apărării, inclusiv ale portarului Ciodar.
Ivaşcu (minutul 49), Rădescu (52) şi acelaşi Neguţ (58) au dus scorul la 4-0 pentru oaspeţi, iar giurgiuvenii cu siguranţă ar fi vrut ca meciul să se încheie în acel moment.
Deşi după meci toţi jucătorii au declarat că sperau într-o revenire, este greu de crezut că în minutul 60 cineva se mai gândea la calificare.
Momentul-cheie s-a petrecut în minutul 58, imediat după golul lui Daniel Neguţ. Dorian Gârlea, noul antrenor al Unirii, îl introduce în teren pe Gabriel Rădulescu. Mijlocaşul avea să marcheze în minutul 63 ceea ce părea a fi golul de onoare.
Două penaltiuri acordate de „centralul” Laurenţiu Ciuchiţă (în minutele 67 şi 69) – ambele transformate fără probleme de Pârvu – reaprind speranţele în tabără Unirii.
Prăbuşiţi moral şi mai ales fizic, adversarii nu reuşesc să reziste raidurilor gazdelor, primind golul 4 în minutul 86 de la „căpitanul” Unirii, Ginel Asan.
„Pe val” şi cu o condiţie fizică de invidiat, fotbaliştii de la Izvoarele au zburdat pe teren în prelungiri, calificarea în faza a doua a competiţiei fiind adusă de Dumitru Preoteasa în minutul 98.
Ei sunt "eroii" din Izvoarele / FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro
Ei sunt „eroii” din Izvoarele / FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

UNIREA IZVOARELE (L4, GR) – ACS Urban Titu (L3, DB) 5-4 d.p. (0-1, 4-3, 1-0, 0-0)
[G. Rădulescu 63, Pârvu 67, 69 (ambele din penalty), Asan 86, D. Preoteasa 98 / Neguţ 15, 58, Ivaşcu 49, Rădescu 52]
UNIREA IZVOARELE: Ciodar – Ciauşu (95 D. Călin), Ene (55 V. Ciobanu), M. Roşu (32 Neamţu), Mihalache – M. Stan, C. Lascarache, Laudă (58 G. Rădulescu), D. Preoteasa – V. Pârvu – Asan (cpt.). Antrenor: Dorian GÂRLEA
ACS URBAN TITU: Mihai – Stoica, Vlad, Tuţă (87 Fieraru), Minescu – Dicu, Dumitrache (70 Şerbănescu), Enache (46 Voicu), Rădescu – Ivaşcu (cpt.), Neguţ. Antrenor: Sabin CIUREA.
Stadion: „Ion Mangeac”, Izvoarele;
Spectatori: 100;
Arbitri: Laurenţiu Ciuchiţă (Buftea) / Cristian Măndiţă (Tunari) şi Dragoş Radu (Dragomireşti);
Cartonaş galben: Ivaşcu;
Omul meciului: Gabriel Rădulescu (Unirea Izvoarele).
În ediţia 2009/2010 a Cupei României, echipa din Titu (pe atunci Electrosid) pierdea cu scorul de 1-2 în faţa echipei Dunărea Giurgiu în turul 5 al competiţiei.
Cea mai importantă performanţă a unei echipe din Izvoarele în Cupa României s-a consemnat în sezonul 2008/2009 atunci cînd Ciolanu Valea Bujorului a fost eliminată în turul 3 al Cupei României de Steaua II Bucureşti (scor 0-2).
Text şi foto: Bogdan Vladu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!