Social

Urmând exemplul celor din Oinacu, giurgiuvenii din Rudari ameninţă că vor bloca şoseaua

În urmă cu câteva luni, ştirile Valahia TV vă prezentau situaţia explozivă de la Oinacu, unde, nemulţumiţi că tirurile care circulau pe şoseaua Centurii le dărâmau casele, oamenii blocau şoseaua. Demersul lor a avut atunci succes, iar circulaţia tirurilor a fost mutată prin Giurgiu. Numai că acum, mastodonţii strică alte case şi crează alte nemulţumiri, de data aceasta, în cartierul Rudari. Giurgiuvenii din acest cartier sunt decişi acum să urmeze exemplul oinăcarilor şi să blocheze şi ei şoseaua, în speranţa că vor scăpa de tiruri.

De circa două luni de zile, de când s-a decis ca tirurile să nu mai circule prin Oinacu şi au fost direcţionate prin cartierul Rudari, oamenii de aici trăiesc un adevărat coşmar. Au făcut sesizări la Primărie, însă, spun ei, nimeni nu i-a băgat în seamă. Disperaţi, ei vor acum să urmeze exemplul vecinilor din Oinacu şi să blocheze şoseaua. Până atunci, însă, au chemat televiziunea, în încercarea disperată de a trage un ultim semnal de alarmă.

Mai grav este faptul că în acest cartier trotuarele aproape că lipsesc cu desăvârşire, iar copiii din zonă, ca şi părinţii lor, sunt obligaţi să circule pe şosea, printre tiruri, atunci când plecă sau vin de la şcoală. Asta ca să nu mai vorbim despre noroaiele ce au pus stăpânire pe ceea ce ar fi trebuit să fie trotuare.

Circulaţia Tirurilor prin cartierul lor nu este, însă, singura nemulţumire a oamenilor din Rudari, care şi-au spus păsurile la Primăriei, însă fără succes.

Oamenii de aici spune că se simt discriminiaţi pentru că sunt rudari şi se gândesc chiar la soluţii radicale.

Aşadar, tirurile continuă să dea mari bătăi de cap. O soluţie ar fi existat, cel puţin teoretic, iar dacă aceasta ar fi fost pusă în practică, astfel de probleme nu ar mai fi apărut nici la Oinacu şi nici la Giurgiu. Era vorba despre crearea unei bretele a drumului judeţean 507, Giurgiu-Oinacu, practic, un drum nou ce ar fi trecut prin câmp şi ar fi făcut legătura directă înre Vamă şi Bibiţa, fără a mai trece nici prin Giurgiu, nici prin Remuş sau Oinacu. Numai că totul a rămas doar un proiect pe hârtie. Oamenii cred că, pur şi simplu, nu se vrea rezolvarea acestei probleme

În aceste condiţii, pentru că au văzut că soluţiile radicale sunt, se pare, singura soluţie de rezolvare a unei probleme în zilele noastre (cel mai bun exemplu fiind cel de la Oinacu, când, după blocarea şoselei din toamnă, circulaţia titurilor a fost deviată imediat), locuitorii cartierului Rudari sunt decişi să facă acelaşi lucru: să blocheze circulaţia.

Din păcate, nu am reuşit să obţinem şi un punct de vedere al Primăriei Giurgiu, dat fiind faptul că primarul Nicolae Barbu nu este în ţară, iar pe viceprimari nu i-am putut contacta, aşa că vom reveni cu acest subiect, prezentând şi punctul de vedere al administraţiei locale. Până atunci, însă, un lucru este sigur: disperaţi de situaţia în care se află, giurgiuvenii din Rudari sunt la un pas de a trece la măsuri extreme. Vom urmări acest subiect şi vă vom ţine la curent.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!