La zi

Utilizatorii Yahoo! din România, Marea Britanie şi Franţa au fost atacaţi

Yahoo-MailFirma olandeză Fox-It, firmă care se concentrează pe probleme în domeniul apărării cibernetice, a postat pe blogul propriu o informaţie care specifică că zeci de mii de utilizatori Yahoo! au fost infectaţi. Rata de infectare este de 9%, ceea ce ar putea echivala cu 27.000 de infecţii pe oră. În baza aceluiaşi eşantion, cele mai afectate ţări sunt România, Marea Britanie şi Franţa.
Nu este clar de ce aceste ţări sunt cele mai afecatate, a menţionat Fox-It. Cel mai probabil, este vorba de o anume configurare a reclamelor ce conţin fişiere de tip malware pe Yahoo!.
Potrivit aceleiaşi surse, în cazul în care un computer infectat este conectat la o reţea, atacatorii pot accesa, de cele mai multe ori, alte sisteme şi servere conectate.
Conform investigaţiei Fox-It, dar şi departamentului de securitate Yahoo!, a fost depistat un anunţ publicitar conceput să răspândească fişiere de tip malware unora dintre utlizatori, cei care se află în spatele atacului părând a fi motivaţi financiar. Primele semne de infectare au apărut pe 30 decembrie 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!