Actualitate Educație La zi

Ziua Europeană a Limbilor, marcată la Colegiul Național "Ion Maiorescu"

Este cunoscut faptul că începând cu anul 2001 , Consiliul Europei din Strasbourg a avut inițiativa de a sărbători Ziua Europeană a Limbilor în fiecare an pe data de 26 septembrie. Scopul acestei acțiuni este de a promova și încuraja învățarea limbilor străine, pentru a contribui la dezvoltarea plurilingvismului. Aşadar, a fost organizată pentru prima dată în 2001, pe 26 septembrie,  cu ocazia  Anului european al limbilor  . De atunci, se sărbătorește anual, în  institute culturale și lingvistice, asociații, universități, și mai ales multe școli și licee.
Şi la Giurgiu, Ziua Ziua europeană a limbilor a fost celebrată şi de elevii Colegiului National „Ion Maiorescu” sub indrumarea doamnelor profesor de limbi străine – engleză, franceză, germană, a conducerii unitătii de invatamant si a cadrelor didactice ale liceului, urmărindu-se sensibilizarea publicului față de multilingvismul din Europa, cultivarea diversității culturale și încurajarea învățării limbilor străine.
A fost o activitate inedită, care a pus la încercare imaginatia si intuitia tuturor participantilor. Felicitari tuturor pentru această initiativă!
M.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!