Social

Vegetarienii vs. carnivorii, eterna dispută

Suntem setaţi să ne hrănim cu ierburi şi legume sau cu fripturi suculente? Aceasta e întrebarea care a generat nesfârşita polemică între vegetarieni şi carnivori. În ultimii ani, primii par să câştige teren, mai ales după ce în 2005, a apărut volumul de căpătâi al veganilor, Studiul China. Această carte este practic o sentinţă de cancer dată tuturor celor care consumă preponderent produse de origine animală. Desigur, concomitent, Studiul China descrie beneficiile unei alimentaţii vegetariene.

În realitate însă, China înregistrează cele mai multe cazuri de cancer la stomac din lume. În plus, o dietă vegetariană poate duce la anemie, întrucât organismul nu primeşte o cantitate suficientă de nutrienţi pe care, în mod normal, i-ar asimila din carne şi lactate.

Medicii nutrienţi sunt de părere că regimul vegetarian este deficitar în vitaminele D şi B12  iar vegetarienii au o proastă absorbţie a calciului, fierului şi magneziului. Carnea rămâne cea mai bună sursă de fier pentru om. Ca de obicei, adevărul este la mijloc. Cea mai sănătoasă dietă este cea care combină fructele şi legumele cu un consum moderat de produse de origine animală.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!