Politic

Victor Ponta este distrus politic!

ponta antonescu

Senatorul Crin Antonescu a declarat marţi seară, 18 noiembrie, că premierul Victor Ponta este pur şi simplu distrus politic. Fostul preşedinte PNL a menţionat că ”Victor Ponta a reacţionat extraordinar de rapid şi cu o anumită umilinţă, pentru că, pentru el, era vital să rămână la guvernare. Vedeţi cu câtă speranţă  comentatorii apropiaţi PSD vânează nuanţele din vorbele lui Iohannis.

Vor să ne dea jos sau nu vor să ne dea jos? Asta arată în continuare acea prioritate fundamental greşită, aceea de a rămâne la putere cu orice preţ. Pentru a rămâne la guvernare cu orice preţ, Ponta a făcut multe greşeli. Pentru ca el să ajungă preşedinte cu orice preţ, cei din jurul său au distrus multe, inclusiv USL, sfârşind prin a-l distruge ca om politic. Evident, este distrus, nu ştiu dacă va mai avea puterea sau posibilitatea să revină.

Dintr-un vârf de putere şi ascensiune, Ponta s-a pomenit, poate pe nedrept, încărcat cu toate relele sistemului politic din România. În mod paradoxal, chiar şi cu relele lui Traian Băsescu.

Pe de altă parte, în ciuda rezultatului extraordinar obţinut de Iohannis, rezultat pentru care l-am felicitat şi pentru care mă bucur, marea victorie a acestor alegeri este că s-a transmis mesajul – Nu ne mai păcăliţi, nu stăm acasă. Suntem aici să vă pedepsim!

Am văzut între cele două tururi totala relaxare, însoţită chiar de o siguranţă de sine fatală în cazul lui Ponta. Cea mai mare greşeală a acestuia, una simbolică, a fost aceea cu construirea alianţelor pe turul doi, în timp ce Iohannis, în mod elementar, a declarat că nu negociază cu nimeni. Între noi fie vorba, cu cine era să negocieze, cu Udrea? Iohannis a avut un instinct politic foarte bun. Ponta a făcut eroarea de a se asocia cu Vadim, cu Tăriceanu, cu oameni pe care lumea nu îi mai vrea. Astfel, Victor Ponta a ajuns benevol în categoria acestor personaje pe care România tânără, România activă nu îi mai doreşte în prim-planul politicii naţionale.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!