Actualitate Sport

VIDEO FOTO Meci cu scântei la Toporu. Oaspeţii au acuzat arbitrajul

Meci greu pentru arbitri la Toporu FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro
Meci greu pentru arbitri la… Toporu
FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

Derby-ul etapei a XXI-a din Liga Judeţeană de Fotbal n-a fost doar pe hârtie. Patru goluri, trei eliminări, răsturnări de situaţie şi acuze la adresa arbitrajului. Argeşul Mihăileşti a condus cu 2-0 la Toporu, însă Voinţa a egalat şi a fost aproape de victorie în minutele de prelungire.

Fotbalul naşte pasiuni nebănuite şi în „judeţ”. Cel mai recent exemplu a avut loc la Toporu între nou-promovata Voinţa (locul 3 în clasamentul Seriei Nord) şi Argeşul Mihăileşti (locul 4).

Aşezarea în teren a celor două formaţii INFOGRAFIE: Bogdan Vladu
Aşezarea în teren a celor două formaţii: Toporu – bleu, Mihăileşti – albastru / (c) Bogdan Vladu

Ambiţiile erau mari înainte de fluierul de start. Gazdele porneau cu un uşor avantaj. Aveau şase victorii în ultimele şapte partide. De cealaltă parte, Argeşul Mihăileşti voia să demonstreze că a depăşit începutul greoi de retur.

Start amânat

Partida a început cu aproximativ douăzeci de minute întârziere. Gabriel Bocancea şi Anton Prisecaru au ajuns mai greu la stadionul din Toporu, intrând în teren când centralul Andrei Ivan se pregătea să dea startul meciului. Antrenorul Dumitru Bratu era hotărât să înceapă meciul cu nouă jucători de câmp.

Bocancea şi Prisecaru sunt colegi nu numai la Argeşul Mihăileşti ci şi la “Dream Team”, echipă ce activează în Campionatul de Minifotbal Bucureşti (CMFB).

Gazdele încep mai bine partida şi au două ocazii în primul sfert de oră. Barbu (minutul 3) şi Urucu (13) pot deschide scorul însă fie Balaş, fie portarul Bulgaru au anulat şansele Voinţei.

Bocancea show

Argeşul îşi arată intenţiile ofensive şi demonstrează că a venit la Toporu cu un obiectiv clar: trei puncte. După un şut de la distanţă al lui Tudose (11), iese la rampă Gabriel Bocancea.

Cu o lejeritate uluitoare în controlul balonului şi cu execuţii fulgerătoare, atacantul oaspeţilor produce murmure în tribune la fiecare atingere de balon.

În decurs de şase minute, acesta seamănă panică în apărarea adversă. Mai întâi profită de o bâlbâială a fundaşilor de la Voinţa şi şutează în forţă, cu dreptul, ratând de puţin ţinta (29). Cinci minute mai târziu acesta nu-l mai iartă pe Bălţatu: preia centrarea lui Răduţ din lovitură liberă după care îl execută cu stângul pe portarul advers.

Bălţatu, învins de Bocancea FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro
Bălţatu, învins de Bocancea
FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

Jucătorii gazdă nu se trezesc din letargie nici după primirea golului. La un minut distanţă, Bocancea poate face dubla. Acesta rezistă atacului întregii linii defensive a Voinţei, şutează din alergare, dar portarul întinde providenţial un picior şi respinge în corner.

22 de goluri a reuşit Gabriel Bocancea (28 de ani) în acest sezon, fiind cel mai bun marcator al Argeşului Mihăileşti

Gabriel Bocancea, un permanent pericol pentru defensiva adversă FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro
Gabriel Bocancea, un permanent pericol pentru defensiva adversă
FOTO: Bogdan Vladu, informatiadegiurgiu.ro

Nou-promovata are o tresărire de orgoliu în minutul 38, atunci când mingea este respinsă din apropierea liniei porţii de un jucător al oaspeţilor.

Urmează un şut din lovitură liberă al “căpitanului” Cojocaru (40), finalul de repriză aparţinând celor din Toporu care pot egala în minutul 43, însă şutul anemic al lui Urucu din poziţie bună nu-l poate păcăli pe Bulgaru.

Rezerve de “aur”

Valentin Bobrică, antrenorul Voinţei, face două schimbări la pauză: schimbă fundaşul stânga şi introduce un atacant în locul mijlocaşului defensiv. Mutarea ofensivă se vede imediat în joc. Rada poate aduce egalarea în minutul 47, dar ratează incredibil din câţiva metri.

Spectatorii au avut ce vedea FOTO: Bogdan Vladu
Spectatorii au avut ce vedea
FOTO: Bogdan Vladu

Golul pluteşte în aer, dar nici Barbu (şut bombă de la 30 de metri) şi nici Urucu nu-l pot învinge pe Bulgaru. Până la urmă avea să se marcheze, însă la poarta cealaltă. Portarul şi unul dintre fundaşii gazdelor nu se înţeleg la o centrare de pe partea dreaptă, Nidelea se înalţă şi reia simplu în plasă (66). Inspiraţie şi pentru antrenorul oaspeţilor care l-a aruncat la pauză în luptă pe Vlada, autorul centrării.

A fost sau n-a fost fault în careu?!

Deşi meciul părea jucat, gazdele nu renunţă la luptă. Repun mingea de la centru şi reuşesc să obţină un penalti la câteva secunde după ce Argeşul îşi dublase avantajul pe tabelă.

Faza a fost una controversată şi avea să se dovedească decisivă în economia partidei. Prisecaru îl faultează pe un mijlocaş al gazdelor, iar Andrei Ivan indică punctul cu var. Jucătorii de la Mihăileşti protestează vehement şi susţin că faultul a avut loc în afara careului. Se pare că şi tuşierul Gabriel Dragomir ar fi indicat lovitură liberă, însă “centralul” a rămas ferm.

Spiritele se încing. Jucătorii se îmbrâncesc, iar în meleul format intervin şi câţiva spectatori aflaţi pe margine. Totul se încheie urât pentru Mihăileşti. Ambii fundaşi centrali sunt eliminaţi, iar Mircea Păunescu transformă fără probleme lovitura de pedeapsă.

Remiza lui Bulgaru

Cu doi oameni în plus pe teren, gazdele asediază poarta lui Bulgaru, iar Rada din mai iartă din interiorul careului (minutul 75).

Este 2-2, iar meciul se îndreaptă către o victorie a gazdelor. Asta după ce în urmă cu zece minute, oaspeţii nu mai credeau că pot pierde partida!

Portarul celor din Mihăileşti a făcut minuni între buturi FOTO: Bogdan Vladu
Portarul celor din Mihăileşti a făcut minuni între buturi
FOTO: Bogdan Vladu

În minutul 81 arbitrul opreşte o acţiune de atac a oaspeţilor şi îi acordă al doilea “galben” lui Paraschiv care iese şi el de pe teren. Se joacă 10 contra 9, însă tot gazdele sunt mai periculoase.

Încurajaţi de public, jucătorii de la Toporu au voinţă, însă Bulgaru este fenomenal între buturi şi are trei intervenţii cu care Argeşul păstrează rezultatul de pe tabelă.

Infografie: Bogdan Vladu
Infografie: Bogdan Vladu

Voinţa Toporu – Argeşul Mihăileşti 2-2 (0-1)
[M. Păunescu 69p, Rada 75 / Bocancea 34, Nidelea 66]

VOINŢA TOPORU: Bălţatu – Năstase, Ionică, Paraschiv, Biţică (46 Bogatu) – P. Păunescu (46 Rada) – M. Păunescu, Stanciu (cpt.), Urucu – Barbu, Tîrnăcop (81 Viţelaru). Antrenor: Valentin BOBRICĂ.
ARGEŞUL MIHĂILEŞTI: Bulgaru – Minoiu, Balaş, Prisecaru, Niţu – Răduţ, Tudose, Cojocaru (cpt.), Onofrei (46 Vlada) – Nidelea, Bocancea. Antrenor: Dumitru BRATU.

Stadion: “Voinţa”, Toporu;
Spectatori: 100;
Arbitri: Andrei Ivan – Andrei Popazu, Gabriel Dragomir (toţi Giurgiu);
Observator AJF: Gabriel Rădulescu (Giurgiu);
Cartonaşe galbene: Paraschiv (19, 80), Năstase (90+3) / Balaş (15);
Cartonaşe roşii: Paraschiv (80) / Balaş (67), Prisecaru (67);
Omul meciului: Gabriel Bocancea (Argeşul Mihăileşti).

Un rezumat video cu partida dintre Voinţa Toporu şi Argeşul Mihăileşti poate fi urmărit mai jos:

Rezultatul de sâmbătă nu ajută nici Toporu şi nici Mihăileştiul. Cele două formaţii îşi păstrează locurile din clasament, dar Floreştiul şi-a luat avânt. Au mai rămas însă 15 puncte în joc, iar orice este posibil.

Etapa viitoare (sâmbătă, 30 aprilie, ora 17.00) Viitorul se deplasează la Joiţa pentru meciul cu Unirea, în timp ce Argeşul Mihăileşti primeşte vizita fostei campioanei Petrolul Roata.

CITEŞTE ŞI: Rezultatele complete ale etapei a XXI-a şi clasamentele celor două serii

Articol, foto şi infografii: Bogdan Vladu
Video: ValahiaTV

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!