Comentarii

Vîntu spune lucrurilor pe nume în cazul cuplului Băsescu&Udrea

sov

Sorin Ovidiu Vîntu, unul dintre cei mai controversaţi dar şi mai credibili oameni de afaceri din România postdecembristă, a publicat pe blogul personal câteva dezvăluiri pe care toată lumea le bănuia, dar nu avea curajul să recunoască că le şi cunoaşte cu adevărat.

Textul publicat, desigur, a fost generat de situaţia ingrată în care se află astăzi (nu numai) preşedinta Mişcării Populare, Elena Udrea:

”Am cunoscut-o prin 2003. O tânără apetisantă, inteligentă, avidă de putere şi dispusă la orice compromis pentru a o avea. Începând cu 2005, îşi vede visul cu ochii: devine amanta lui Băsescu, iar acesta şi-o asumă. Latura pudibondă a poporului nostru face ca despre acest secret să nu se facă vorbire public decât spre finalul primului mandat al lui Traian Băsescu. Timp de 10 ani, Udrea face şi desface aproape toate iţele politicii şi business-ului autohton. În încercarea de a salva aparenţele, îşi procură un soţ de acoperire în persoana lui Dorin Cocoş. Acestuia îi convine de minune situaţia; un ţărănuş analfabet şi viclean se vede ajuns în postura de combinatorul şef al regimului Băsescu. Numeşte procurori, judecători, dijmuieşte orice afacere importantă, cumpără ziarişti şi finanţează televiziuni. Evident că importanţa pe care Cocoş o capătă ajunge să îi irite pe cei doi amploaiaţi ai lui Sebastian Ghiţă, adică pe Maior şi Coldea. Notele informative cu faptele lui Cocoş curg pe masa lui Băsescu iar tensiunile dintre cele două grupuri mafiote ajung la paroxism. Famiglia Udrea-Cocoş pierde în faţa famigliei Coldea-Maior. Udrea divorţează, sacrificându-l astfel pe Cocoş, dar nu îşi imaginează că va fi, la rându-i, sacrificată de sursa puterii şi parvenirii ei – Traian Băsescu.

Rămasă singură, înjurată şi hulită de către toţi, inclusiv de către cei care au trăit de pe urma ei, Udrea încalcă omerta şi începe să vorbească. Devoalările ei despre conducerea SRI sunt torpilate de toate gurile de foc ale lui Coldea şi Maior. Cohorte de lideri politici şi jurnalişti ies urlând ca din gură de şarpe că domnul general Coldea nu este de fapt samsarul lui Ghiţă, iar cei doi securişti nu s-au implicat în politică, fiecare în altă tabără.

Această uriaşă operaţiune de spălare ne arată de ce aveau nevoie cei doi ofiţeri acoperiţi din presă – nu pentru apărarea siguranţei naţionale, ci pentru a-i desfigura pe adversarii lor sau ai stăpânilor lor în lupta pentru acapararea puterii totale în stat.

Demiterea lui Coldea de către Iohannis pare inevitabilă. Este greu să ai încredere în cineva care tocmai şi-a trădat vechii stăpâni.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!