Social

Weightless, cea mai relaxantă melodie din lume

relax1

Piesa muzicală declarată ”cea mai relaxantă melodie din lume” este compusă de o echipă de cercetători britanici împreună cu trupa Marconi Union din Manchester.

Melodia ”Weightless”, care de la 1 octombrie beneficiază şi de un videoclip (aşa numit) terapeutic, are 8 minute, iar cercetătorii de la Academia Britanică de Terapie prin Sunet au decretat-o a fi cea mai relaxantă piesă muzicală compusă vreodată.

Aceştia au stabilit, în urma unor studii meticuloase, că melodia influenţează ritmul cardiac, tensiunea arterială şi nivelul hormonilor de stres. Concret, cercetările au arătat că Weightless reduce frecvenţa bătăilor inimii, tensiunea arterială şi nivelul de cortizol, adică hormonul secretat de organism ca reacţie la stres.

Efectul melodiei a fost studiat pe 40 de persoane cărora le-au fost ataşaţi senzori şi li s-a dat sarcina de a rezolva, contra cornometru, teste relativ dificile, pentru a le induce o stare de stres. Melodia s-a dovedit a fi cu 11% mai relaxantă decât oricare alta (piese din repertoriul Mozart, Chopin, Enya etc) cu care a fost comparată, conducând la scăderea ratei de anxietate cu 65%.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!