La zi

Zile pline pentru ISU Giurgiu! Vezi aici lista interventiilor din ultimele ore

Au intervenit la 69 situații de urgență, în perioada 29.12.2016 – 03.01.2017, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu.

Conform bilanţului ISU Giurgiu, situaţia se prezintă astfel:

– 56 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.
– 1 intervenție deblocare ușă – localitatea Giurgiu
– 1 intervenție incendiu baracă- localitatea Adunații Copăceni
– 1 intervenție incendiu coș de fum- sat Stănești
– 1 intervenție deblocare ușă – localitatea Giurgiu
– 1 intervenție căutare-salvare –Dj 412 Prundu
– 1 intervenție incenediu casă- comuna Oinacu
– 1 intervenție incendiu anexă gospodărească – localitatea Petru Rareș
– 1 intervenție degajări persoane – localitatea Hulubești
– 1 intervenție salvări animale- localitatea Mihai Bravu
– 1 intervenție incendiu vegetație uscată – între localitățile Ciorogârla și Bolintin Deal
– 1 intervenție incendiu casă- sat Falaștoaca, comuna Comana
În data de 30.12.2016, ora 23:49 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu, pentru deblocarea ușii unui apartament. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu cu o autospecială de descarcerare. După pătrunderea în locuință, a fost găsită o persoană decedată.
În data de 30.12.2016, ora 11:17 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Adunații Copăceni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o baracă. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă aparținând Punctului de lucru Călugăreni. După executarea recunoașterii, s-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars elemente de mobilier din dormitor, arhiva firmei, dispozitiv de supraveghere video, aparatul de aer condiționat, echipamentele de protecție ale angajaților.
În data de 30.12.2016 ora 14:43 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în comuna Stănești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coș de fum. La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. După executarea recunoașterii, s-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars funinginea de pe coșul de fum.
În data de 30.12.2016 ora 19:48 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu pentru
salvarea unei persoane căzute în apartament. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au pătruns în locuință pe fereastră, cu ajutorul scării culisabile, și au salvat persoana căzută în apartament.
În data de 30.12.2016 ora 02:20 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină pe DJ412 Prundu pentru căutarea a două persoane rătăcite pe drum și împotmolite în noroi. La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Împreună cu două echipaje de poliție pompierii au reușit să salveze persoanele rătăcite.
În data de 31.12.2016 ora 20:14 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Oinacu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, s-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 1mp, scândură dușumea, un sistem audio, 1 calculator, o tastatura, un monitor. S-au degradat tavanele false din plută a două dormitoare, 1 șifonier , o ușă și o masă din lemn.
În data de 31.12.2016 ora 04:48 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Petru Rareș pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, s-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars o magazie din lemn cu acoperiș din asterială învelită cu tiglă și tablă în suprafața de aproximativ 40 mp, un televizor și aproximativ 3 tone de lemn de foc.
În data de 01.01.2017 ora 12:18 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Hulubești. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Punctului de lucru Călugăreni. Echipajul a acționat pentru scoaterea unei persoane, de sex feminin, înecată în râul Neajlov.
În data de 02.01.2017 ora 00:40 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Mihai Bravu pentru deblocarea și salvarea unui animal. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Punctului de lucru Călugăreni care a intervenit pentru salvarea patrupedului din medii ostile vietii.
În data de 02.01.2017 ora 15:49 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină între localitățile Ciorogârla și Bolintin Deal, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscata. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, s-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 50 mp de vegetație uscată.
În data de 02.01.2017 ora 18:56 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în satul Falaștoaca. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă aparținând Gărzii de intervenție Mihăilești. După executarea recunoașterii, s-a intervenit pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars 60 mp asterială, un pat, o masa, materiale textile, un televizor, ușile de la camere, s-au distrus pereții de la camere și tavanul de la un dormitor.
De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat 11 recunoașteri în teren având ca scop familiarizarea acestora cu obiectivele din zona de competență, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!