Actualitate

Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului la sân

fundita roz1 octombrie marchează ziua internaţională de luptă împotriva cancerului la sân. Această zi este una a prevenţiei, ziua în care femeile sunt invitate să se gândeasca la sănătatea lor.

La fiecare trei minute, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân şi la fiecare 14 minute o femeie moare din cauza acestei maladii. Potrivit statisticilor, două treimi dintre femeile care au cancer la sân au peste 50 de ani, iar celelalte au între 39 şi 49 de ani.

Cancerul la sân depistat în stadiu incipient poate fi însă vindecat în proporţie de peste 90%. Tocmai pentru a preveni această boală, 1 octombrie a fost declarată Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului la Sân.

Cancerul de sân poate fi depistat în urma unor investigaţii medicale de sânge, precum şi o ecografie mamară, mamografie sau a altor proceduri recomandate de medicul de specialitate.

Cel mai important este să vă verificaţi sănătatea sânilor în fiecare an, cu ajutorul unei simple ecografii mamare, indiferent dacă aveţi antecedente de cancer de sân în familie sau nu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!