Actualitate

O finanţare corectă pentru un sistem sănătos

Vicepreşedinte al PSD Giurgiu, Dumitru Beianu, a făcut referire, în acest context, la nedreptăţile apărute în anii anteriori, când unităţi spitaliceşti de stat, fără îndoială cu lipsuri substanţiale şi cu nevoi mari, primeau mult mai puţini bani decât unele unităţi private.
Pornind de la situaţia naţională, discuţiile din cadrul conferinţei de presă, s-au mutat automat la Giurgiu, acolo unde, cel mai important spital, cel judeţean, se află într-un cerc vicios. Astfel, senatorul Niculae Bădălău, şeful PSD Giurgiu, a făcut referire, mai întâi, la numărul mic de paturi raportat la mia de locuitori.
Tot Niculae Bădălău a precizat că în condiţiile în care spitalul de urgenţă se află în administrarea Consiliului Judeţean, prin intermediul consilierilor PSD se va încerca obţinerea unei sume cât mai mari pentru acesta. De asemenea, vicepreşedintele Dumitru Beianu, şef al Consiliului judeţean în mandatul trecut, a explicat în ce mod unitatea medicală ar putea ieşi din cercul vicios şi astfel să beneficieze de o finanţare mai mare, prin CAS. Alături de funcţionarea la capacitate maximă a celor două aparate tomograful şi RMN-ul, ar putea fi aduşi şi specialişti.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!