Actualitate

Dezechilibru economic în România şi Portugalia

ce

Zilele acestea, Comisia Europeană a anunţat că a demarat procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România şi Portugalia, două dintre cele 16 ţări ale Uniunii descoperite în noiembrie 2014 că înregistrează dezechilibre economice.

Aşa cum se precizează în comunicatul de presă aferent, ”România înregistrează dezechilibre macroeconomice care necesită monitorizare şi acţiuni la nivel politic. În cursul celor trei programe consecutive cu UE şi FMI, dezechilibrele interne şi externe au fost reduse în mod semnificativ. Cu toate acestea, riscurile de pe urma situaţiei net negativă a investiţiilor internaţionale şi o capacitate redusă de export pe termen mediu necesită o atenţie sporită. Mai mult, stabilitatea sectorului financiar a fost menţinută până acum, dar rămân vulnerabilităţi externe şi interne în sectorul bancar.”

Toate cele 16 ţări europene au deschisă procedura de dezechilibru macroeconomic în diferite faze. România a fost plasată în faza a doua din cele 6 ale procedurii de dezechilibru macroeconomic.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!