Actualitate

"Drumurile noastre toate… se vor repara vreodată?"

Bolintin ValeORAŞ DIN GIURGIU: Drumuri înfundate, cu gropi la tot pasul, fără trotuare, reţele de apă şi canalizare!

Nu de puţine ori, senatorul Giurgiu, Niculae Bădălău, a declarat că a făcut lobby pentru banii primiţi de la Ministerul Dezvoltării, alocaţi pe Ordonanţa 28, fonduri ce însumează peste trei mii de miliarde şi  care ar fi servit la implementarea unor programe de investiţii, în unele dintre unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.

Că banii au ajuns, undeva, anume, cu siguranţă, nu poate fi contestat, întrebarea care se pune, este unde şi ce s-a realizat cu aceste fonduri, deoarece, după cum arată realitatea din teren, şi ne referim aici, la oraşul Bolintin Vale, localitate unde liderul PSD Giurgiu , senatorul Niculae Bădălău domiciliază, totul vine să ne convingă doar de un singur lucru: dezastru general!

Aşadar, socotind după apartenenţa politică a edilului  de aici, te-ai fi aşteptat să găseşti, la Bolintin Vale, un oraş în plină dezvoltare, unde lucrările de infrastructură să fie deja finalizate, să existe reţele de apă şi canalizare… investiţii fireşti, de altfel, pentru un oraş de secolul nostru. Însă, nimic din toate acestea nu există şi,  mult mai rău, întreaga imagine a aşa-zisului oraş înfăţişează un tablou sumbru al nepăsării, atât din cauza lipsei de interes din partea primarului, dar şi  a fondurilor pentru investiţii, direcţionate spre Giurgiu de echipa PSD care a adus…_DSC0334_bun

Astfel, spre surprinderea celor care s-ar fi aşteptat ca Bolintin Vale să arate ca un adevărat oraş, aici, nimic nu este aşa cum ar fi trebuit. În loc de drumuri de acces asfaltate, găseşti drumuri greu practicabile, ale căror gropi seamănă cu adevărate cratere, şanţurile pentru preluarea apelor pluviale au rămas la forma iniţială, fără să fie pavate cu dale din beton, iar cât priveşte trotuarele, acestea nu există, nici măcar la nivel de intenţie.

Ajungi cu greu în centrul oraşului. Aici, pe lângă infrastructura jalnică, eşti surprins, în mod neplăcut, fireşte, de o arhitectură atipică, greu de înţeles, unde clădirile noi şi moderne sprijină altele vechi, ce stau să cadă, aici totul fiind construit haotic, fără respectarea vreunor norme de formă sau nivel, care să corespundă arhitecturii orăşeneşti.

Tot aici, la Bolintin Vale, în ideea realizării unei reţele de canalizare aşteaptă, şi astăzi, gurile de vizitare deschise care, pentru a semnala pericole iminente, au fost acoperite cu crengi de copaci, după ce fuseseră astupate cu tot felul de deşeuri. Şi cum yona este intens circulată spunem Doamne-fereşte de vreo nenorocire!

Lăsând în urmă aceste imagini dezolante, pe care, din fericire, nu ne-a dat fost dat să le întâlnim nici la cel mai puţin dezvoltate comune, la doar câţiva km distanţă intrăm în comuna Bolintin Deal. Aici e cu totul altceva. Iar prima impresie ne duce cu gândul că, de fapt, acesta ar fi oraşul Bolintin Vale, iar noi am greşit itinerariul. Dar… lucrurile sunt cât se poate de clare. La ţară e mai ceva ca la oraş fiindcă primarul comunei, Emilian Bănică a demonstrat că, omul sfinţeşte locul, cu o condiţie: să vrea.

La Bolintin Vale de ce nu s-a vrut? De ce nu a beneficiat şi acest oraş de fondurile de la Ministerul Dezvoltării? De ce senatorul Niculae Bădălău nu a făcut nimic pentru localitatea sa? Nici măcar lobby la Ministerul Dezvoltării fiindcă se ştie că OG 28 finanţa şi lucrări la oraş. Nici oraşul Bolintin Vale şi cu atât mai puţin municipiul reşedinţă de judeţ nu au primit niciun leu de la Guvernul PSD pentru infrastructură. Şi la Giurgiu şi la Bolintin Vale, drumurile arată… prea ca la ţară!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!