Actualitate

Ziua Națională a României, la Giurgiu

La fel ca în fiecare an, administrațiile locale din Giurgiu s-au pregătit pentru Ziua Națională a României. Nu au lipsit  depunerile de coroane, luările de cuvânt ale oficialilor și parada militară, dar nici tradiționalele sarmale sau imensul steag tricolor purtat de elevi.
Coroane de flori au fost depuse, vineri, la monumentul eroilor de la Biserica Eroilor din municipiul Giurgiu, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, la împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire .
De la ora 10.00, depunerea de coroane, care a marcat cinstirea eroilor neamului românesc, a fost precedată de intonarea imnului de stat și de o slujbă religioasă oficiată în fața monumentului eroilor, ținută de un sobor de preoți.
La eveniment au participat oficialităţi locale, judeţene, cadre militare aparţinând M.A.I., M.A.p.N, A.N.P, SRI, reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului, veterani de război şi cetăţeni.
Au urmat defilarea plutoanelor de jandarmi, pompieri, politiști locali, reprezentanţi ai filialei judeţene de Cruce Roșie, angajaţi ai penitenciarului, dar și parada masinilor şi a tehnicii din dotarea instituţiilor giurgiuvene – poliţie, jandarmerie, pompieri, penitenciar, Crucea Roşie.
Un steag imens a fost purtat cu mândrie de elevi giurgiuveni, care au demonstrat astfel că îşi iubesc ţara şi sunt mândri că sunt români.

Manifestarea s-a încheiat cu masa populară şi spectacolul pregătit de autorităţi.

M.M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!