Actualitate

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

        Cu prilejul Zilei Naționale a României, jandarmii giurgiuveni transmit tuturor românilor calde urări de sănătate, bunăstare, împliniri personale și profesionale! Aceleași gânduri se îndreaptă și către colegii noștri care sărbătoresc Ziua Națională în teatrele de operații, în misiuni internaționale.
La mulți ani, România! La mulți ani, români!
***
Alături de Imn, Drapel şi Stemă, Ziua Naţională a României este un simbol al naţiunii ce aduce un înalt omagiu înaintaşilor, trezeşte fiori de mândrie şi întăreşte crezul în puterea de continuă ascensiune a neamului. În urmă cu 99 de ani, la 1 decembrie 1918, eforturile, idealurile şi speranţele atâtor generaţii şi-au găsit împlinirea:  Unirea tuturor românilor într-un stat independent.
Armă de tradiţie cu statut militar, în cei 167 de ani de existenţă Jandarmeria Română şi-a adus contribuţia la realizarea momentelor cheie ale istoriei contemporane. Aflaţi sub jurământ faţă de popor, jandarmii au participat la toate campaniile militare, începând cu Războiul de Independenţă. Au asigurat ordinea şi securitatea, atât în prima linie – ca forţă combatantă, cât şi în spatele frontului şi au contribuit astfel la împlinirea năzuinţelor de veacuri –  înfăptuirea unui stat unitar, naţional şi indivizibil.
Prezenţa activă a jandarmilor în viaţa comunităţilor locale prin acţiunile desfăşurate cotidian constituie principalul reper al statutului Jandarmeriei Române – de forţă sigură, credibilă, stabilă şi eficientă a statului.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!