Actualitate

154 de ani de la nașterea marelui om politic liberalul Ion I.C. Brătianu

„Un popor nu-și poate croi destinuri mari, dacă n`are încredere într`însul și acea încredere i-o dau mai cu deosebire faptele cele mari, săvârșite de generațiile trecute.” (1857)
Ion I. C. Brătianu a avut idealul unei Românii reîntregite şi a împlinit acest obiectiv. A crezut în şansa României unite chiar şi în cele mai grele momente, fiind dispus la orice sacrificiu politic personal pentru a realiza acest ideal. Viziunea, consecvenţa şi abilitatea omului politic Ion I. C. Brătianu au dat sens jertfei sutelor de mii de eroi români din primul război mondial iar România Mare a devenit realitate.
Ion I. C Brătianu a vrut o Românie puternică. În perioada conducerii sale, PNL şi-a continuat vocaţia de principală forţă politică modernizatoare din societatea românească. Marele lider politic liberal a avut puterea de a promova în PNL şi în societate necesitatea reformei agrare şi electorale. Constituţia din 1923, adoptată în timpul guvernării liberale conduse de Ion I. C. Brătianu, era una dintre cele mai democratice din Europa.
Naşterea lui Ion I. C. Brătianu reprezintă un moment important, nu numai în viaţa Partidului Naţional Liberal, ci şi în istoria României. Exemplul său de slujire a interesului naţional este mai actual ca oricând. Astăzi avem nevoie de patriotismul faptelor, nu al vorbelor goale de conţinut, iar Ion I. C. Brătianu ne-a arătat că putem avea România pe care ne-o dorim.
De asemenea, Ion I. C. Brătianu avea o concepţie superioară în ceea ce priveşte datoria omului de stat: „Cei mai mulţi îşi închipuie că politica e un fel de distracţie, cu foloase şi onoruri. Politica e ceva grav, grav de tot. Ai în mâna ta viaţa şi viitorul ţării tale „

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!