Actualitate

Prin măsurile propuse, PNL repară ceea ce a stricat PSD

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a explicat de ce este necesar ca ministerul pe care îl conduce să se împrumute 5 miliarde de lei în luna februarie.
„De ce trebuie să se împrumute Ministerul Finanțelor ? Din două motive: deficitul bugetar estimat pentru acest an și plata împrumuturilor care vin la scadență din anii anteriori. De aceea, eu doresc surplus la buget. Să plătesc împrumuturile făcute de social-democrati din surplus și să nu fie nevoie să mă împrumut din nou”, a subliniat Florin Cîțu.


Șeful Finanțelor Publice a precizat, totodată, și cauzele ce au generat această situație, și anume incompetența și interesul personal ale social-democraților, care nu au fost si nici nu sunt preocupați de sănătatea economiei, amintind ca acestia  „au trecut prin Parlament două legi cu impact bugetar negativ major – legea salarizării și legea pensiilor, fără a indica sursa de finanțare”.

În ceea ce privește soluțiile aplicate de ministrul Finanțelor pentru reducerea datoriei publice, acesta a punctat că vizează un surplus bugetar pe termen mediu: „Piețele au încredere și ne premiază cu dobânzi mai mici. Doar așa pot să reduc datoria publică și implicit sumele împrumutate. Deja am început cu un deficit mai mic în 2020. Să fie clar. Ministerul Finanțelor nu are politică de creditare și nici nu contractează sistematic datorie publică”, a concluzionat Florin Cîțu.

Sunt explicații pertinente oferite de ministrul Finanțelor Publice, pentru ca românii să înțeleagă că pentru PNL prioritară este bunăstarea economică a cetateanului, ce nu poate exista fără aplicarea de măsuri viabile și responsabile.

Teodora Nicolau

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!