Actualitate

Vești pentru românii care dețin mașini electrice: Statul dă bani pentru stații de încărcare

Măsura planificată de România pentru a susţine crearea unei reţele de staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice respectă normele UE privind ajutoarele de stat, a anunțat astăzi Comisia Europeană, care a aprobat o schemă de ajutor public de 53 milioane euro. Astfel, firmele care vor realiza puncte de încărcare pentru vehicule electrice vor primi ajutoare de la stat.

Măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante, fără a distorsiona în mod nejustificat concurenţa pe piaţa unică, potrivit Comisiei Europene. 

„53 de milioane de euro pentru crearea unei rețele de stații pentru reîncărcarea vehiculelor electrice în România. Banii vin de la Comisia Europeană, care sprijină țara noastră în lupta împotriva schimbărilor climatice.
Suma va fi alocată sub formă de subvenții în perioada 2020 – 2025 și este destinată tuturor operatorilor economici. Stațiile pentru alimentarea autovehiculelelor hibride și a celor care funcționează cu baterii vor acoperi atât zonele urbane și suburbane, precum și pe cele rurale din toată țara.
Măsura va contribui la reducerea emisiilor de CO2 și a altor emisii poluante și va pune România pe harta țărilor care luptă împotriva încălzirii globale”, a declarat Dan Motreanu, europarlamentar PNL.

Comisia consideră că măsura va favoriza creșterea considerabilă a ponderii vehiculelor cu emisii scăzute, aducând o contribuție majoră la reducerea emisiilor de CO2 și de poluanți, în conformitate cu obiectivele UE în materie de climă și mediu, precum și cu țintele stabilite de Pactul ecologic european.

De asemenea, Comisia a constatat că ajutorul va fi acordat prin intermediul unei proceduri concurențiale de ofertare și că se vor institui garanțiile necesare pentru ca ajutorul să fie limitat la minimul necesar.

A. T.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!