Actualitate

DGA şi Şcoala Altfel!

antidrogDirecția Generală Anticorupție (D.G.A.) participă pentru prima dată în evoluția sa instituțională la programul “Școala Altfel”, care se desfășoară în perioada 18 – 22 aprilie a.c..

Participarea D.G.A. vizează elevii din învățământul preuniversitar și are ca scop creșterea gradului de informare al tinerilor cu privire la atitudinea ce trebuie adoptată în relația cu personalul Ministerului Afacerilor Interne, reacția la corupție și modul de sesizare al faptelor de corupție.

În acest sens, la data de 19.04.2016, Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu a desfășurat o activitate de informare anticorupție la liceul teoretic „Nicolae Cartojan” din municipiul Giurgiu, având ca grup țintă un număr de 60 elevi din clasele IX –XII.

antidrog 1 Cu această ocazie, elevii au fost informați cu privire la competențele Direcției Generale Anticorupție, drepturile și obligațiile ce le revin în calitate de cetățeni în relația cu angajații M.A.I., noțiuni de drept penal, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care cetățenii sunt implicați în astfel de fapte sau iau la cunoștință despre acestea, modalitățile de sesizare, cât și consecințele corupției.

De asemenea, elevii au vizionat două filme de scurt metraj  audio –video cu mesaj anticorupție, unul dintre acestea fiind cel intitulat “Sweet Dreams”, realizat de către elevul Nistor Aurelian din cadrul liceului teoretic “Nicolae Cartojan”. Acest film a ocupat locul III în cadrul Campaniei Anti – Corruption Film Festival 2015,  fiind premiat la data de 30 mai 2015 de către Direcția Generală Anticorupție, Asociația Pro Democrația, Fundația Hanns Seidel și sponsorul FLANCO.

La finalul activității, grupul țintă a beneficiat de materiale promoționale (pixuri, carnețele și flyere) cu mesaj anticorupție, care au fost realizate în parteneriat cu administraţia municipală şi judeţeană.

La acțiune au fost prezenți reprezentanți ai posturilor de televiziune locală (ValahiaTV, GiurgiuTV și Muntenia TV) precum și reprezentanți ai presei scrise.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!