La zi

30 de milioane de şomeri în patru ani

Numărul şomerilor la nivel mondial este cu 30 de milioane mai mare decât cu patru ani în urmă, adică înaintea declanşării crizei. Conform statisticilor Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM), circa 75 de milioane din cei peste 200 de milioane de şomeri existenţi astăzi pe glob sunt tineri.

În privinţa celor cu un loc de mu ncă asigurat, circa 900 de milioane nu câştigă suficient cât să depăşească pragul de sărăcie de doi dolari pe zi. Liderii OIM consideră că a venit momentul pentru o pauză în cazul politicii de austeritate. În opinia acestora, dacă tendinţele în materie de reducere a sărăciei observate înainte de criză ar fi fost menţinute, ar fi existat astăzi cu 55 de milioane de săraci mai puţini în lume.

De amintit, zilele trecute, directoarea Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a sugerat necesitatea acordării unui timp mai îndelungat pentru reducerea deficitelor bugetare, oferind ca exemplu amânările oferite Spaniei şi Portugaliei. De asemenea, Lagarde s-a arătat dispusă să acorde doi ani suplimentari Greciei pentru ca statul elen să-şi atingă obiectivele de reducere a deficitului cerut de creditori.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!