Actualitate

A demontat acuzaţiile aduse!

_DSC0078Invitat de liderul MP Giurgiu, Ionel Dinu, să vorbească despre – Afacerea morunul-, copreședintele PNL, Gheorghe Ștefan a răspuns solicitării, în special, pentru a demonta gravele acuzații ale acestuia, în prezența media locală.
Precizând din capul locului că – Afacerea morunul – există doar în mintea unora, Gheorghe Ștefan a făcut un istoric al activității sale, legat de salvarea speciilor de sturion din apele Dunării.
Așadar, conform acestuia, în perioada 2005-2009, când a îndeplinit funcția de președinte al ANPA, a constatat faptul că producția de sturion, pe o perioadă de 4 ani, abia însuma o cantitate de 500 kg și 50 kg de caviar. Cunoscut faptul că, potrivit studiilor de specialitate, în urmă cu mulți ani, doar pe un singur an producția era de peste 2000 tone de sturion și 100 tone de caviar, Gheorghe Ștefan a luat atitudine împotriva pescuitului de gen, obținând, totodată, și acordul mediului academic. Drept urmare, s-a emis un Ordin de ministru și s-a reușit schimbarea Legii pescuitului, care prevedea drept infracțiune pescuitul sturionilor.
Deși legea nu a fost comentată de nicio asociație de pescuit, aceasta a stârnit, însă, valuri în rândul celor care exportau în 2002.
Punând mai presus salvarea speciei, decizia lui Gheorghe Ștefan a fost salutată de forurile înalte de profil la nivel internațional, acestea dispunând măsuri de încetare a pescuitului, pentru toate țările care practicau pescuitul de sturioni.
Așadar, o acțiune lăudabilă, pentru protejarea speciilor din Dunăre și Delta Dunării, apreciată la nivel internațional a fost catalogată de Ionel Dinu drept afacere, fără a preciza, însă, că beneficiarul de drept al acesteia a fost România  și nu Gheorghe Ștefan, așa cum a lăsat a se înțelege Ionel Dinu.
Obișnuit să lanseze acuze neverificate, Ionel Dinu insistă cu gafele politice și lovește, din nou, fără a se fi asigurat de veridicitatea sursei.
Astfel, potrivit acestuia, Gheorghe Ștefan ar fi  adus la Consiliul Județean Giurgiu firme din București, cu ai căror patroni ar avea strânse relații de colaborare, pentru a sustrage banii CJG.
Acuzat, din nou, fără temei, liberalul Gheorghe Ștefan reacționează legal și, prezentând un extras de grefă, datat 28 ianuarie 2016, precizează că l-a acționat în judecată pe Ionel Dinu, pentru prejudicii de imagine publică, cerându-i despăgubiri morale în sumă de 20 mii euro, bani ce vor ajunge la persoanele instituționalizate din județul Giurgiu.
InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!