Actualitate

ABCH Giurgiu şi Dr LUNGU ELENA: MAKE SENSE, ŞI LA GIURGIU!

campania-make-senseAsociația ”Sănătate pentru comunitate” în parteneriat cu ABCH Giurgiu si Dr LUNGU ELENA- medic primar ORL , competenţă laser – chirurgie in O.R.L, a oferit vineri, 18 august, consultatii ORL gratuite în cadrul campaniei MAKE SENSE!. Medicii specialiști în domeniu vor mai oferi evaluări medicale, în cadrul acestei campanii.
Știați că, în fiecare an, în Europa, aproximativ 350.000 de oameni sunt diagnosticați cu cancer localizat în zona capului sau gâtului. Din păcate, peste jumătate dintre aceste persoane nu vor mai fi în viață peste 5 ani, datorită diagnosticării în stadii avansate ale bolii.
Anul acesta, campania de informare și conștientizare cu privire la importanța diagnosticării precoce a acestei maladii – MAKE SENSE! se desfășoară și în România şi, graţie preşedintei ABCH, Georgiana Creţu şi medicului Lungu Elena. Principalul obiectiv al acesteia urmărește educarea populației cu privire la factorii de risc ai acestei boli și importanța diagnosticării ei în stadii incipiente, care asigură o rată a supraviețuirii de 80-90%!
Recunoașterea semnelor și simptomelor și un simplu control stomatologic și ORL efectuat anual vă poate salva viața. Dacă experimentați unul dintre simptomele următoare pentru o perioadă mai lungă de 3 săptămâni usturimi sau dureri, inflamații, ulcerații la nivelul limbii sau pereților cavității bucale, dureri în gât, răgușeală persistentă, durere sau dificultate la înghițire, tumefactii suspecte la nivelul gâtului, obstrucţia căilor nazale sau sângerări nazale, secreţii ale cavităţii nazale,
secreţii persistente în fundul gâtului( pe peretele posterior al faringelui).
Toate aceste cauze cumulate sau pasagere se însoţesc uneori de semne generale de slăbiciune, astenie, lipsa poftei de mâncare, cu pierdere (sau nu) în greutate şi constituie un semnal de alarmă pentru pacient.

M. M. 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!