Actualitate Economic La zi ORDINE PUBLICA Social

Aflăm de la poliție!

CINCI PERSOANE CERCETATE PENTRU EFECTUAREA DE OPERAȚIUNI CU ARTICOLE PIROTEHNICE, FĂRĂ DREPT ȘI MII DE ARTICOLE PIROTEHNICE CONFISCATE DE POLIȚIȘTI
Peste 12.000 de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști în ultimele două zile ale anului, în județul Giurgiu, cu ocazia activităților specifice desfășurate în cadrul acțiunii naționale Foc de artificii.
Sâmbătă 30 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Giurgiu, au desfășurat în sistem integrat, pe raza municipiului Giurgiu, o serie de controale pe linia combaterii operațiunilor cu articole pirotehnice efectuate fără drept, în cadrul acțiunii naționale Foc de artificii.
Astfel, aceștia au depistat în flagrant o tânără de 28 ani, din municipiul Giurgiu, care deținea, fără drept și oferea spre vânzare, de la domiciliul său, 9.953 petarde, 9 baterii de artificii cu 19/16/10 focuri și 8 tuburi artificii.
Articole pirotehnice, despre care tânăra le-a declarat polițiștilor că au fost achiziționate dintr-un complex comercial din municipiul București, contra sumei de 500 lei, au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.
Pe strada Tineretului, din municipiul Giurgiu, a fost depistat un tânăr de 36 ani, din municipiul Giurgiu, care deținea asupra sa, fără drept, un număr de 300 bucăți petarde și 1 tub artificii. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În Piața Centrală din municipiul Giurgiu, a fost depistat un bărbat de 54 ani, din comuna Toporu, județul Giurgiu, care  deținea asupra sa, fără drept, un număr de 100 bucăți petarde. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Tot sâmbătă, 30.12.2017, polițiștii din cadrul Biroului Rutier de la Poliția Municipiului Giurgiu au oprit în trafic un tânăr de 18 ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu, care se deplasa cu autoturismul pe Bulevardul Mihai Viteazu, din municipiul  Giurgiu, în interiorul autovehiculului fiind găsite 100 de bucăți petarde și 19 tuburi artificii, deținute fără drept.
Și în acest caz articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii au întocmit în toate cazurile dosare penale în care continuă cercetările față de persoanele depistate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.
Duminică, 31 decembrie a.c., polițiștii, în urma unui apel primit pe Sistemul național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, au depistat un bărbat de 51 de ani din satul Câmpurelu, comuna Colibași, județul Giurgiu, care comercializa petarde minorilor,  din curtea locuinței.
Astfel, în curtea locuinței bărbatului, lângă gardul împrejmuitor, a fost identificată o ladă din material plastic în care se aflau mai multe articole pirotehnice, respectiv 33 bucăți tuburi artificii de tip baghetă și 1.775 de bucăți petarde, despre care bărbatul le-a precizat polițiștilor că le-a achiziționat în anul 2016, din municipiul București, dintr-un complex comercial.
Bunurile și suma de 30 de lei, provenită din vânzarea de articole pirotehnice minorilor până la sosirea organelor de poliție, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Polițiștii au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comercializarea articolelor pirotehnice, din categoriile 1 și P1, către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.
ACCIDENT RUTIER UȘOR
Un tânăr, de 23 de ani, din județul Ilfov, a fost rănit ușor în urma unui accident rutier produs pe fondul neasigurării la efectuarea virajului.
Duminică, 31 decembrie a.c., în jurul orei 19.50, un tânăr de 21 ani, din comuna Vidra, județul Ilfov, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Județean 412, în localitatea Câmpurelu, județul Giurgiu, nu s-a asigurat în mod corespunzător la efectuarea virajului la stânga, intrând în coliziune cu un autovehicul de teren, condus regulamentar, din sens opus, de către un tânăr, de 22 ani, din comuna Colibași, județul Giurgiu.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a unui tânăr de 23 ani, din comuna Vidra, județul Ilfov, pasager pe locul dreapta față în autoturismul care a efectuat virajul la stânga, care a fost transportat la spitalul Bagdasar Arsenie, din municipiul București, pentru acordarea de îngrijiri medicale și efectuarea de investigații, fără a fi necesară spitalizarea.
Conducătorii ambelor autovehicule au fost testați alcooltest, rezultate fiind zero alcool în aerul expirat.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
CERCETAȚI PENTRU TĂIERE ILEGALĂ DE ARBORI
Doi bărbați, din comuna Letca Nouă, sunt cercetați de polițiști după ce au fost surprinși că au tăiat trei arbori din Pădurea Scurtu.
Sâmbătă, 30 decembrie a.c., în jurul orei 22.55, politistii Postului de Poliție Letca Noua au depistat în localitatea Letca Veche, județul Giurgiu, doi bărbați, în vârstă de 45 și respectiv 49de ani, din comuna Letca Nouă, care se deplasau cu un atelaj hipo, în care au fost identificate un joagăr și un topor tip târnăcop.
În urma investigațiilor efectuate de polițiști s-a stabilit că, cei doi, s-au deplasat în data de 30.12.2017, în jurul orei 21.30, în pădurea „Scurtu” din localitatea Letca Veche, unde au secționat trei arbori, din specia „cer” dar, fiind surprinși de un reprezentant de la Ocolul Silvic Ghimpați, au abandonat materialul lemnos și au părăsit zona.
Bunurile identificate în atelaj (un joagăr și un topor) au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Prejudiciul cauzat urmează să fie stabilit și comunicat ulterior de către reprezentanții Ocolului Silvic Ghimpați.
În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori.
ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR GIURGIUVENI, PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR
Pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică la nivelul județului Giurgiu, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră și acțiuni speciale au acționat în noaptea de 30/31.12.2017 pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care pot pune în pericol siguranța cetățenilor sau a bunurilor acestora și pentru reducerea riscului rutier.
În noaptea de 30/31.12.2017, polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, acțiuni speciale și subunităților de poliție, atât din mediul urban cât și din mediul rural, au desfășurat o acțiune specifică, în sistem integrat, la nivelul întregului județ, pentru prevenirea faptelor cu violență, protejarea patrimoniului și reducerea riscului rutier.
În intervalul orar 22.00-06.00, polițiștii au fost prezenți în număr mare în stradă, au intensificat patrulările și au crescut vizibilitatea, în special în zona cluburilor, localurilor și a discotecilor, pentru a crea un sentiment de siguranță cetățenilor și preveni comiterea oricăror fapte antisociale.
În urma activităților desfășurate în cadrul acțiunii, polițiștii au constatat în flagrant o infracțiune (silvică) și sancționat 16 fapte contravenționale, în valoare totală de 10.240 lei, cele mai multe dintre acestea pentru  nerespectarea regulilor de circulație rutieră și încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
Pe timpul acțiunii au fost controlate 57 de autovehicule, legitimate peste 100 de persoane și verificate 14 sisteme de pază.
Polițiștii rutieri au efectuat testări cu aparatul etilotest în zonele și localitățile cu risc rutier ridicat și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.640 lei, fiind reținut și un certificat de înmatriculare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!