Actualitate

Secţiile electorale s-au deschis! Şi giurgiuvenii îţi aleg azi parlamentarii!

  • În județul Giurgiu, sunt așteptați la urne 227.465 alegători înscriși în Registrul electoral.
  • La  nivelul municipiului Giurgiu au fost organizate  48 de secții de votare
  • La niveul oraşelor şi comunelor există 245 de secţii de secții de votare

Secțiile s-au deschis deja de  o oră și se vor închide la ora 21.00. Românii pot vota astăzi în peste 18 000 de secţii organizate pe teritoriul ţării. Fiecare dintre acestea au fost dotate cu ştampile şi buletine de vot, dar şi cu tablete care scanează cărţile de identitate ale alegătorilor.
Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, pe liste sunt înscrişi peste 18 milioane de cetăţeni români cu drept de vot. Dintre aceştia peste 600 de mii au domiciliul în străinătate.
O premieră absolută la aceste alegeri este introducerea votului prin corespondenţă pentru românii din diaspora. Aproximativ 8000 dintre aceştia s-au înscris pe liste pentru a-şi putea trimite votul direct prin poştă, fără să mai fie obligaţi să călătorească până la cea mai apropiată secţie din străinătate.
În toată ţara au fost organizate aproximativ 18 000 de secţii de votare, fiecare dintre acestea monitorizată cu softul special pentru prevenirea votului multiplu.
Fiecare cetăţean care se prezintă la secţia de vot va primi doua buletine de vot. Unul pentru Senat şi altul pentru Camera Deputaţilor. În total au fost tipărite aproape 40 de milioane de buletine de vot. Pe lângă acestea au fost achiziţionate peste 9500 de ştampile şi peste 19 milioane de timbre autocolante cu menţiunea „Votat”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!