Actualitate

Au încercat să introducă în țara sute de bunuri contrafăcute

Șase bărbați cercetați de polițiștii de frontieră giurgiuveni pentru că au încercat să introducă în țara sute de bunuri contrafăcute
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 800 articole textile și încălțăminte, susceptibile a fi contrafăcute, pe care cinci cetățeni români  și un cetățean turc  au încercat să le introducă ilegal în țară.
 
În data de 25.07.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.
Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala  unui autocar, cantitatea totală de 813 articole textile și încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt șase bărbaţi, un cetăţean turc și cinci români, cu vârste cuprinse între 23 și 56 de ani. Cetățeanul turc a declarat că primise bunurile, în Istanbul, de la un conațional și trebuia să le aducă în  România. Cetățenii români au declarat că au cumpărat produsele din bazarul din Istanbul și că nu dețin documente de proveniență sau certificate de calitate pentru acestea.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 91.150 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.
               

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!