Actualitate

Ajutaţi din nou cu bani de la Consiliul Judeţean

După ce au stat cu sufletul la gură, având în vedere că prefectul a reuşit să blocheze bugetul propriu al Consiliului Judeţean, cei care au cerut ajutorul instituţiei menţionate au putut răsufla uşuraţi. Marţi, 20 martie, în şedinţă extraordinară, au fost aprobate mai multe proiecte de hotărâre privind acordarea unor spijine financiare. Astfel, vor fi ajutaţi rugby-iştii de la Clubul Sportiv RC Giurgiu Nord, cei de la  Asociaţia Sportivă Baschet Giurgiu, dar şi Şcoala „Academician Marin Voiculescu” din municipiul Giurgiu. Totodată, au primit sprijin financiar şi cei de la Asociaţia Judeţeană de Tenis de Masă, dar şi cei de la Fundaţia Bambini in Emergenzza, precum şi mai multe persoane fizice, cele mai multe având nevoie de tratamente medicale.

De asemenea, a fost suplimentat proiectul de hotărâre şi cu solicitarea preşedintelui CJ, Dumitru Beianu, ce vizează sprijinirea cu 5.000 de lei a familiei micuţei Lorena Rădulescu, ce a fost diagnosticată cu o malformaţie la inimă.

Pe de altă parte, în şedinţa de marţi, consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Grădinari. În acest context, Dumitru Beianu a declarat că, de-a lungul timpului, cu ajutorul mai multor ONG-uri, judeţul Giurgiu a dat exemplu în ceea ce priveşte dezinstituţionalizarea copiilor şi adulţilor cu handicap. „Centrul de la Grădinari a fost construit anul trecut cu ajutorul celor de la Comber şi va găzdui 16 beneficiari”, a specificat Beianu.

În plus, pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a fost şi un punct vizând rectificarea bugetului propriu al CJ, măsură ce s-a impus la solicitarea Direcţiei de Finanţe. După ce au lipsit de la votul celor două proiecte vizând bugetul, de această dată, consilierii PD s-au abţinut, pe motiv că nu ar fi primit la timp proiectul respectiv.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!