Politic

Alba-neagra cu listele permanente

Curtea Constituţională face un joc de-a alba-neagră cu listele permanente şi se străduieşte să creeze obstacole pentru împlinirea voinţei populare, a declarat senatorul PNL Ioan Ghişe, conform Mediafax.

”Faptul că acum, Curtea Constituţională, în cooperare cu Parchetul face un fel de joc de-a alba-neagra cu listele permanente, electorale, actualizate, mi se pare un joc care transcende cu mult procedurii instituţionale.”

Acesta a precizat că decizia Biroului Electoral central din 28 iulie, cu o zi înainte de referendum, precizează după care text de lege se face raportarea la listele permanente, şi anume Legea 35 din 2008 pentru alegerea Parlamentului.

”Noi ne aflăm într-o situaţie în care Parchetul, în colaborare cu instituţia numită Curtea Constituţională, se străduieşte să creeze obstacole pentru împlinirea voinţei liber exprimate de 7,4 milioane de cetăţeni români pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.”, a mai spus Ioan Ghişe.

Curtea Constituţioală a solicitat Guvernului să comunice până pe 21 august, listele permanente actualizate până la data de 10 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!