Politic

Alegerile anticipate, singura soluţie pentru reintrarea României pe un drum al normalităţii

Demisia lui Emil Boc nu mai poate repara nimic, este nevoie şi de alegeri anticipate organizate de un guvern de tehnocraţi. Reprezentanţii din judeţul Giurgiu ai Uniunii Social Liberale spun că un scrutin parlamentar trebuie organizat cât mai repede pentru a reaşeza România în normalitate. Depunerea mandatului Guvernului, anunţată de Emil Boc, ar fi trebuit să aibă loc de multă vreme, consideră, de asemenea, la unison, reprezentanţii USL, care precizezază că alegerile anticipate reprezintă singura soluţie viabilă pentru România. „Nu este surprinzător că Emil Boc şi-a dat demisia, ar fi trebuit să o facă mult mai devreme. Oamenii care au ieşit în stradă au cerut acest lucru, aşa cum cer şi demisia lui Traian Băsescu. Dar nu este suficient, este absolut necesar să avem alegeri anticipate. Nu întâmplător sondajele arată că cel mai înalt grad de corupţie este în Parlament. Nu mai putem continua cu un Parlament unde majoritatea este asigurată cu ajutorul UNPR, un partid care nici nu a participat la alegeri, şi care a strâns parlamentari prin tot felul de metode dubioase. Un asemenea Parlament nu poate fi acceptat, tot ceea ce s-a întâmplat a fost susţinut de aceşti parlamentari. Este nevoie să avem alegeri anticipate cât mai repede, pentru că oamenii asta cer, ei trebuie lăsaţi să decidă”, arăta primarul Lucian Iliescu, preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL şi vicepreşedinte la nivel naţional al acestui partid.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, vicepreşedinte al PNL Giurgiu, a declarat, de asemenea, că anticipatele reprezintă o prioritate pentru întreaga societate. „Demisia premierului Emil Boc este o victorie obţinută de măria sa, poporul. Chiar dacă se spune că românii învaţă mai greu cum stau lucrurile cu democraţia, ei au demonstrat că nu mai sunt dispuşi să accepte o guvernare care s-a dovedit nedreaptă şi dăunătoare pentru majoritatea populaţiei. USL trebuie să ia aminte serios la aceste semnale pe care le transmit cei care ies în stradă şi să ţină cont de ele atunci când va prelua guvernarea. În acelaşi timp, nu putem să nu remarcăm faptul că alegerile anticipate reprezintă una din solicitările primordiale ale celor care au decis să protesteze, de altfel aceasta este soluţia de care România are nevoie”, a declarat Dumitru Beianu.

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, este, la rândul său, un susţinător ferm al organizării de alegeri anticipate. În acelaşi timp, Niculae Bădălău spune că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să facă un pas înapoi. „PD-L- ul a demonstrat că este incapabil să conducă România iar Traian Băsescu ar trebui să renunţe la a mai susţine un partid care a făcut atâta rău românilor. Preşedintele are obligaţia să respecte ceea ce vrea marea majoritate a românilor, alegeri anticipate cât mai curând pentru a fi instalat un Guvern cu adevărat legitim”, a spus Niculae Bădălău.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!