La zi

Ambasadorul Franţei în România, Phillipe Gustin a vizitat astăzi municipiul Giurgiu

Aflat într-un tur al oraşelor româneşti, de la est la vest, pentru a cunoaşte administraţiile locale, proiectele acestora, dar şi oportunităţile investiţionale ce pot fi prezentate oamenilor de afaceri francezi, Excelenţa Sa, ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin a vizitat astăzi, 5 martie şi municipiul Giurgiu. Înaltul oficial a făcut o scurtă oprire la sediul Instituţiei Prefectului Giurgiu, urmată de vizita desfăşurată la Primăria Municipiului Giurgiu, vizită ce a cuprins atât o întrevedere cu edilul municipiului, Nicolae Barbu, dar şi participarea la o scurtă întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale.

Delegaţiei franceze conduse de ambasadorul Philippe Gustin i-a fost prezentat, pe scurt, Masterplanul Euroregiunii Giurgiu- Ruse, proiectele vizate în cadrul acestui document programatic fiind catalogate de oaspetele francez drept interesante şi de viitor.

Edilul municipiului i-a lansat invitaţia ambasadorului Franţei de a vizita oraşul nostru şi cu altă ocazie, pentru a-i fi prezentate atât locurile frumoase şi de referinţă din Giurgiu, dar şi pe cele în care pot fi dezvoltate proiecte investiţionale. Întâlnirea din sala de consiliu s-a finalizat după a avut loc un schimb de cadouri între primarul municipiului, Nicolae Barbu, şi Excelenţa Sa, ambasadorul Franţei în România. Vizita a continuat în Parcul Alei, la Monumentul Armatei Franceze, ridicat în cinstea eliberării oraşului de către armatele române şi franceze, la data de 10 noiembrie 1918. În cadru solemn a avut loc o ceremonie de depunere de coroane, deschisă de delegaţia franceză.

A urmat apoi mult asteptatul discurs al ambasadorului, urmat de prefectul judeţului, Nina Carmen Crişu dar şi de primarul oraşului, Nicolae Barbu.

Evenimentul s-a încheiat cu defilarea Gărzilor de Onoare, în aplauzele oaspeţilor dar şi ale gazdelor din Parcul Alei,

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!