O clădire veche, transformată într-un spaţiu modern, cu tocărie nou-nouţă, instalaţii electrică şi termică la fel, linoleum special, grupuri sanitare puse la punct. Ambulatoriul de specialitate al Secţiei de Psihiatrie de la Vadu Lat, Giurgiu, este aproape gata, marţi, 8 iulie, având loc recepţia lucrărilor de amenajare.
Specialişti din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu, instituţie ce a implementat proiectul privind amenajarea ambulatoriului, s-au deplasat la Vadu Lat, la Secţia de Psihiatrie de acolo, aparţinând Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Ei au verificat modul în care au fost realizate toate lucrările, atât la interior, cât şi la exterior.
A fost prezent şi managerul SJU Giurgiu, medicul Mihai Petre, cel care a explicat cât de important este un ambulatoriu de specialitate. „De multe ori, ambulatoriul se confundă cu o cameră de gardă, acolo unde sosesc, în general, pacienţi cu probleme acute, cu agitaţie psihomotorie sau urgenţe în psihiatrie, oameni care trebuie rezolvaţi rapid. Deci, nu mai era timp de cei cu probleme cronice care pot veni, de acum, să se trateze în ambulatoriul de specialitate”, a spus Petre, explicând că, în cazul unui control psihiatric doar, este nevoie de până la o oră, aşa că, medicii de la Vadu Lat nu se vor mai grăbi, în funcţie de urgenţele venite la camera de gardă.
La ambulatoriul de specialitate vor lucra 5 specialişti, psihologi, psihoterapeuţi şi psihiatri.
Investiţia a fost făcută, deci, cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, având o valoare de 1,4 milioane de lei, din care doar dotările se ridică la aproape 2 miliarde de lei vechi, ne-a spus managerul de proiect, Adriana Udroiu.
„În scurt timp, vor sosi şi dotările. Este vorba despre mobilier şi aparatură medicală, dar şi IT, iar personalul spitalului va fi instruit. În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a clădirii, s-a acţionat pe o suprafaţă de 132 de metri pătraţi”, a precizat Udroiu.
Bineînţeles că cei care lucrează acolo sunt mulţumiţi de investiţii, iar şeful administrativ, Andreea Alexandrescu, a anunţat că în unitatea de la Vadu Lat, urmează să fie susţinute şi şedinţe de meloterapie şi terapie ocupaţională. „Spitalizarea este şi nu este benefică tuturor pacienţilor. Unii au nevoie de familiile lor, iar inclusiv aparţinătorii se vor bucura, prin intermediul acestui ambulatoriu, de ajutor”, a mai spus Alexandrescu.
Marţi seara, de la ora 19.00, urmăriţi imagini şi mai mult din declaraţiile celor care au mers azi la Vadu Lat, în jurnalul de ştiri Valahia TV, www.valahiatv.ro
Cătălina Sfetcu