Actualitate Economic

Anchetă la Primăria Daia. Două angajate, reţinute pentru delapidare

delapidare-1345718112Sunt acuzate de delapidare, fals intelectual şi uz de fals, aducând Primăriei Daia, judeţul Giurgiu, un prejudiciu de aproape 10 miliarde de lei vechi. Este vorba despre contabila şi casiera instituţiei amintite, reţinute joi, 26 iunie, de poliţiştii giurgiuveni.

Într-un comunicat de presă, oamenii legii precizează că, în perioada 1 ianuarie 2010-16 octombrie 2013, la Primăria respectivă au fost făcute plăţi nelegare, în valoare de aproape 800.000 lei, „pentru drepturi de personal, drepturi de asistenţă socială, respectiv bunuri şi servicii, fără a avea la bază documente justificative care să ateste existenţa obligaţiei de plată şi confirmarea prin semnătură a primirii sumelor de către persoanele îndreptăţite în acest sens”.
Prejudiciul adus bugetului local în perioada respectivă  se ridică la suma de 935.163 lei.
Poliţiştii giurgiuveni au făcut percheziţii la domiciliile femeilor, în vârstă de 53, respectiv 47 de ani.
„Cu această ocazie, s-a indisponibilizat şi declarat ca sechestrat o cotă parte din imobilul cu destinaţia de locuinţă aparţinând uneia dintre funcţionare, bun în valoare aproximativă de 50.000 lei. În aceeaşi zi faţă de cele două persoane s-a dispus măsura reţinerii, urmând ca în data de 26 iunie a.c. să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu şi respectiv Judecătoriei Giurgiu cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  delapidare, fals intelectual şi uz de fals”, se mai arată în comunicatul Poliţiei Giurgiu.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!