Actualitate

Anton-Cristoi, un binom foarte toxic

N-am întâlnit un asemenea personaj politic până acum. Aceasta a fost declaraţia care a demarat, practic, conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu Dumitru Beianu, marţi, 13 decembrie. Amintind de bunele relaţii cu prefectul (de până mai ieri?) Robert Cristoi, inclusiv în perioada deszăpezirilor, Dumitru Beianu a înaintat sintagma unui binom foarte toxic în duoul pedelist format acum din Marin Anton şi (mult prea) subordonatul politic Cristoi, mai nou, proaspăt candidat la primăria urbei.

Preocuparea aceasta disperată de a macula toate realizările Consiliului Judeţean de-a lungul a trei ani şi jumătate de mandat, concomitent cu invenţiile, fabulaţiile, exagerările PDL-ului local, totul în ideea unui profit electoral imposibil de cunatificat, s-au transferat în această perioadă în iniţiative incredibile. Neverosimile.

Demersurile lui Marin Anton de a bloca orice activitate a Consiliului Judeţean, prin atacarea în contencios administrativ a bugetului propriu al CJ, dar şi prin atacarea inclusiv a bugetului de îndată cu care s-au plătit salariile oamenilor, evident, s-au inserat tragic cu vieţile tuturor acelora care lucrează şi încearcă să performeze în instituţiile subordonate Consiliului. Bunăoară, Spitalul Judeţean de Urgenţă, instituţie care a tot fost invocată în această perioadă, are rate în leasing de aproximativ 1,8 miliarde lunar pentru Tomograful şi RMN-ul achiziţionate. Dacă se vor înregistra întârzieri notabile, Doamne fereşte, cu toată această tevatură absurdă declanşată de Marin Anton, inclusiv medicul Mihai Petre, directorul general al Spitalului, îşi declara temerile că ar putea (nu numai) să fie obligaţi să plătească penalităţi, dar şi să piardă cele două logistici moderne amintite.

Aşadar, pe de-o parte, conducerea Consiliului Judeţean se zbate să asigure giurgiuvenilor condiţii optime de tratament, de sănătate, pe de alta, Marin Anton calcă pe cadavre, dar are  tupeul patologic de a declara că… alta ar fi fost situaţia celor de la Consiliu dacă l-ar fi avut pe el şef. Şi-ar fi luat salariile la timp, şi astea mult mai mari. Evident, totul ar fi mers ca uns în sănătate, asistenţă socială, învăţământ, infrastructura rutieră etc. etc. etc.

Şi ajungem la prima propoziţie a acestui articol. Pentru că, într-adevăr, nu numai Dumitru Beianu, dar nici noi nu am întâlnit până acum un asemenea personaj politic. Cum să ai curajul să declari cu atâta nonşalanţă nişte enormităţi, după care să crezi că oamenii se şi uită în gura ta. Una peste alta, realitatea imediată a şicanelor PDL în comunitatea giurgiuveană este egală cu blocarea unor investiţii cu finanţare europeană echivalând cu 70 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!