Politic

Antonescu, posibil absent la prezidenţialele de anul viitor

Evenimentele ultimelor zile, cu interimatul de la Justiţie asumat de premier, propunerea lui Kovesi în fruntea DNA, implicit supoziţia unei posibile adicţii a lui Ponta faţă de Băsescu(?!?) au dat naştere la tot soiul de scenarii. Sumbre, dacă ne referim la Uniunea Social Liberală şi posibila sa spargere,  în fapt o iminenţă doar al cărei moment nu ştim când se va produce. Pentru că, nu-i aşa, discutăm, până la urmă, de o alianţă electorală menită a distruge PDL-ul, ceea ce s-a întâmplat deja.

Ei bine, după cum s-a produs liderul liberal Crin Antonescu la ultima apariţie pe sticlă, iminenţei invocate mai sus îi bat clopotele. Şeful Senatului a nuanţat nici mai mult, nici mai puţin că prezidenţialele din toamna lui 2014 nu mai sunt o prioritate absolută pentru domnia sa.

Concret, acesta a declarat: ”Nu dispreţuiesc sprijinul PSD, am nevoie de el şi îl preţuiesc. Dar dacă cineva crede că deciziile mele politice sunt influenţate de asta se înşeală. Nu am pus problema ruperii USL acum şi nici nu m-am gândit la preşedinţia de peste un an şi jumătate. E o eră întreagă până atunci. M-am gândit la aşteptările oamenilor. Victor Ponta a ajuns prim ministru şi de mână cu mine. Eu, dacă vreo secundă o să ajung la concluzia că succesul eventualei mele candidaturi depinde de aceea că umblu sau nu de mână cu Victor Ponta, nu mai candidez.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!