La zi

Ponta vrea să-l desfiinţeze, CNSC-ul îşi umflă muşchii prin raportul de activitate

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a pronunţat în 2012 decizii în cadrul unor licitaţii cu o valoare de aproape 14 miliarde de euro, iar peste 98% din decizii au rămas definitive şi irevocabile după contestarea la Curtea de Apel.

Asta se arată în raportul de activitate, raport care se vrea a-l determina pe Victor Ponta să renunţe la ideea de a desfiinţa această instituţie. Premierul a declarat nu o dată că nu înţelege existenţa acestui organism, care de cele mai multe ori tergiversează la infinit speţe ce ar trebui soluţionate infinit mai rapid.

CNSC a înregistrat anul trecut 5997 contestaţii formulate de operatorii economici, iar din totalul acestora, aproximativ 41% au vizat documentaţia de atribuire, în vreme ce restul de 59 de procente au fost îndreptate împotriva rezultatului procedurii.

Urmare a formulării celor aproape şase mii de contestaţii, Consiliul a emis anul trecut 5882 decizii, dintre care puţin peste o mie au fost de suspendare a procedurii de atribuire până la soluţionarea pe fond a contestaţiilor – în maximum 20 de zile, iar restul au vizat fondul contestaţiilor.

Ei bine, valoric vorbind – ceea ce ar trebui să conteze în convingerea premierului – pe parcursul lui 2012, CNSC a pronunţat decizii în cadrul unor proceduri de achiziţie publică având o valoare totală de 13,8 miliarde euro.

Amintim, în luna martie, premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul va înfiinţa la Tribunalul Bucureşti o secţie specială pentru judecarea contestaţiilor la licitaţiile publice, astfel încât lucrările de investiţii să poată începe mai rapid.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!