La zi

Primarul municipiului Giurgiu a contestat în instanţă hotărârea Consiliului Judeţean privind repartizarea bugetului

Hotărârea Consiliului Judeţean nr.35 din data de 27.03.2013 a fost atacată în instanță, la Tribunalul Giurgiu, de către primarul municipiului Giurgiu, acesta cerând și suspendarea executării hotărârii. Anunțul a fost facut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul municipiului a făcut referire la o serie de motive care au stat la baza acestei acţiuni în instanţă. În primul rând, primarul a declarat că această hotărâre nu a fost transmisă Instituţiei Prefectului, aşa cum specifică legea, pentru a putea intra în vigoare şi pentru a produce efecte.

Un alt motiv care a stat la baza atacării în Contencios Administrativ a fost acela al nerespectării principiului transparanţei, proiectul de hotărăre fiind publicat pe site-ul Consiliului Judeţean Giurgiu pe 20 martie şi aprobat în sedinţa din data de 27 martie 2013, şi nu după 30 de zile,  cum era legal. Primarul Nicolae Barbu şi-a argumentat contestarea bugetului şi prin faptul că Dumitru Gavrilă nu avea drept legal de semnătură şi că împuternicirea dată de preşedintele Vasile Mustăţea trebuia aprobată în plenul Consiliului Judeţean, toate hotărârile semnate de vicepreşedintele Gavrilă fiind nule în acest caz.

Administraţia locală a cerut judecarea în regim de urgenţă, fiind aşteptată pronunţarea unei decizii săptămâna viitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!