La zi

10.000 de concedieri până în 2018

Joi, 16 mai, la Bruxelles, ministrul Economiei Varujan Vosganian a declarat că dezbaterea privind cele zece mii de disponibilizări pe care le-ar face guvernul în următorii cinci ani trebuie să ţină cont de faptul că informaţia este pe site-ul ministerului de câteva luni bune. Acest număr reprezintă, practic, doar o estimare prealabilă, iar în fond, sunt afectate 2000 de persoane anual, ceea ce reprezintă doar 1% din personalul sectorului de stat.
Nivelurile prevăzute în studiul de impact nu sunt obligatorii, ci reprezintă doar o estimare prealabilă. ”În al doilea rând, este vorba de o perioadă care se întinde până în 2018, aşadar e vorba de 2000 de persoane pe an, iar dacă comparăm cu cele câteva sute de mii implicate în sectorul de stat, rezultă că proporţia disponibilizărilor ar fi în jurul a 1%, dacă nu mai mică.” Procent, în opinia ministrului, ”normal în orice economie vie”.
Este de precizat că majoritatea disponibilizaţilor vor avea formule de protecţie consistente, adică vor primi salariul mediu pe economie pe o perioadă cuprinsă între 10 luni şi 2 ani.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!