La zi

Preţul unui kilogram de cireşe depăşeşte cu mult puterea de cumpărare a giurgiuvenilor

Este vremea cireşelor de mai. Din păcate, însă, pentru mulţi giurgiuveni, doar teoretic, pentru că puţini sunt cei care îşi permit să scoată din buzunar 20-25 de lei pentru un kilogram de cireşe.

Tarabele din Piaţa Centrală etalează cu generozitate mult-doritele fructele de sezon, majoritatea vânzătorilor susţinând, evident, că marfa este 100% românească. Poate că aşa o fi, însă preţurile te îngheaţă instantaneu. 15, 18, 20 sau chiar 25 de lei – atât costă, în aceste zile, un kilogram de cireşe pietroase. Ceva mai ieftine sunt cele care, într-adevăr, se vede că sunt culese din pomii de la ţară, mici şi stafidite. Chiar şi aşa, tot scoateţi din buzunar 6 lei pentru un kilogram. Dacă, totuşi, nu vă permiteţi nici asta, aţi putea cumpăra, de poftă, o legătură, cu cinci-şase cireşe, ce costă… doar un leu. Vânzătorii se plâng, evident, de lipsa clienţilor, de partea cealaltă, cumpărătorii se plâng şi ei, de preţurile prea mari. Am întrebat câţiva giurgiuveni pe care i-am întâlnit în piaţă însoţiţi de copii dacă au cumpărat până acum cireşe, iar răspunsul primit a fost, în majoritatea cazurilor, negativ.

Şi dacă de cireşe puţini se pot „lipi”, la căpşuni vânzarea se pare că merge ceva mai bine, dat fiind faptul că şi preţurile sunt ceva mai mici, comparativ cu cele ale cireşelor. 10 lei kilogramul. Rămâne de văzut dacă aceste preţuri exagerate se vor menţine şi în perioada următoare, când este de aşteptat ca oferta să fie mult mai bogată.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!