Actualitate

O treime din apartamentele din Giurgiu sunt deconectate de la reţeaua de energie termică

Din dorinţa de a avea o situaţie cât mai exactă a stării apartamentelor de pe raza municipiului, Primăria a realizat, în primele luni ale anului, o statistică vizând mai multe aspecte ale „vieţii la bloc”, iar datele rezultate sunt extrem de interesante.

Doar o treime din apartamentele din Giurgiu mai sunt conectate la reţeuaua de energie termică şi aproape 20% nu mai sunt locuite. Statistica realizată de reprezentanţii Primăriei dezvăluie situaţia reală a apartamentelor din municipiu, situaţie care nu este deloc „roz”. Potrivit acestor date, giurgiuvenii care încă locuiesc la bloc sunt din ce în ce mai săraci şi, prin urmare, condiţiile de viaţă de sunt din ce în ce mai proaste. Poate că acesta este şi motivul pentru care tot mai mulţi preferă să plece şi să-şi lase apartamentele goale.

15.229 – acesta este numărul exact al apartamentelor din municipiu, apartamente grupate în 462 de asociaţii de proprietari. Cele mai multe sunt grupate pe şoseaua Bucureşti, între parcul Mihai Viteazul şi Pasarelă. Tot mai mulţi giurgiuveni renunţă la reţeaua de energie termică, astfel că mai puţin 35% din totalul apartamentelor mai sunt acum conectate la această reţea. Situaţia este şi mai rea în privinţa mult-trâmbiţatelor distribuţii pe orizontală; astfel, în privinţa reţelei termice, doar 13% din apartamentele din Giurgiu au realizate acstfel de reţele, în timp ce, pentru reţeaua de apă potabilă, procentul este de 21%. Nici de gazele naturale nu sunt prea încântaţi locatarii blocurilor din Giurgiu, astfel că doar 10% din apartamente sunt racordate la reţeaua de gaze a oraşului. Şi poate nici nu sunt de mirare aceste procente, atâta timp cât 17,2% din apartamentele oraşului sunt acum nelocuite, proprietarii fiind plecaţi din ţară ori locuind în alte localităţi. Un alt subiect pe care s-a făcut mare tam-tam în ultima perioadă este anveloparea blocurilor. Potrivit statisticilor Primăriei, doar 32% din apartamentele din Giurgiu sunt acum anvelopate. O situaţie ceva mai bună se înregistrează în privinţa subsolurilor, 77% dintre acestea fiind igienizate. În ceea ce priveşte situaţia administratorilor asociaţiilor de proprietari, care, cel puţin teoretic, ar trebui să obţină un atesat, din aceleaşi date reiese că doar jumătate din cei care conduc destinele acestor asociaţii au astfel de atesate, 82 de administratori ocupând aceste funcţii fără a avea niciun fel de pregătire.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!