La zi

Toţi pe baricade

Prima întâlnire a Comitetului local pentru deszăpezire sub preşedinţia primarului municipiului a reunit astăzi, 31 octombrie, la masa discuţiilor reprezentanţi ai Financiar Urban, ADPP, Intreţinerea Peisagistică a Spaţiilor Verzi, Apa Service, Tracum , SVSU, Poliţia Locală, Serviciul de Ambulanţă, Crucea Roşie, ENEL, SCUT, DAS şi evident ai ISU. Cu toţii au prezentat modul în care pot să intervină în cazul căderilor de zăpadă şi a producerii unor situaţii de urgenţă şi cu ce aparatură.

În deschiderea întâlnirii, înainte de a le da cuvântul tuturor participanţilor, primarul Nicolae Barbu a ţinut să precizeze că ieri a participat la o acţiune de verificare a stării fizice şi funcţionale a utilajelor ce urmează a fi folosite la deszăpezire în sezonul rece 2012-2013. Edilul a făcut publică şi împărţirea municipiului pe zone de prioritate, acolo unde se va acţiona prima oară pentru degajarea carosabilului şi a trotuarelor.

În  urma inventarierii utilajelor fiecărei societăţi a rezultat că în municipu există suficiente utilaje şi autovehicule cu care să se intervină, dar ar mai fi necesare alte 3 freze  pentru degajarea zăpezii, pe care edilul intenţionează să le achiziţioneze luna viitoare. Mai mult, sunt pregătite şi stocurile-tampon de motorină, uleiuri de motor şi piese de schimb pentru utilaje, ca şi acelea de clorură de calciu, 23 tone, sare şi nisip, câte 50 tone. Cu o bogată experienţă în domeniul situaţiilor de urgenţă, şeful ISU Giurgiu, colonelul Emil Apostol, a pus problema oamenilor străzii care ar trebui adunaţi într-un adăpost. La problema ridicată de şeful ISU, soluţia vine, se pare, din partea Direcţiei de Asistenţă Socială care are în administrare un centru de primire în regim de urgenţă închis de mai bine de un an şi care urmează să fie pus din nou în funcţiune. Ajunşi la acest subiect, primarul Nicolae Barbu a cerut inventarierea locurilor de cazare în unităţile de învăţământ, ce ar putea fi folosite în caz de urgenţă, a generatoarelor electrice şi a hidranţilor dar şi prezentarea unei situaţii numerice a elevilor navetişti.

În concluzie, preşedintele acestui comitet, primarul Barbu, a spus că vrea să vadă conlucrarea din partea tuturor responsabililor la nivel local şi a precizat că i-a desemnat să se ocupe de coordonarea acestui comandament pe viceprimarul Liviu Popazu şi pe directorul Poliţiei Locale, Lazăr Ciobanu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!