La zi

Spitalul Judeţean Giurgiu – prognostic favorabil

Pacientul numit Spitalul Judeţean Giurgiu nu suferă de hipotermie. Din 2 noiembrie a început furnizarea energiei termice în instituţii. Medicul de familie al acestui pacient, Consiliul Judeţean, îl supraveghează şi tratează atent, semnele refacerii benefice devin vizibile pe zi ce trece. „Se lucrează intens la termoizolaţia exterioară a secţiei de oftalmologie, hidroizolaţia fundaţiei clădirii este finalizată, se construieşte un trotuar în jurul acesteia care va prelua apele pluviale împiedicând infiltrarea şi implicit degradarea bazei clădirii.” Declaraţia, dată duminică, 6 noiembrie, în incinta spitalului, aparţine lui Traian Paraschivescu, director executiv adjunct în Consiliul Judeţean, omul care cunoaşte radiografia exactă a stării de fapt. Spitalul vechi, un edificiu cu venerabila vârstă de 140 de ani, clădire cu un buget de renovare de peste 5 miliarde de lei vechi, va trebui să-şi schimbe denumirea la sfârşitul acestei investiţii. Poate Noul Spital Vechi.

La Secţia Boli Infecţioase – Compartimentul Imuno-Deprimaţi, locul unde se va muta Spitalul Singureni, a mai rămas de montat doar pardoseala PVC şi pacienţii pot veni.

Laboratorul Anatomo-Patologic îşi desfăşoară din plin activitatea în noua locaţie, iar unitatea de primire urgenţe stomatologice se va deschide în câteva zile.

Igienizarea în Spitalul Nou este realizată în proporţie 80 la sută.”Cel mai târziu în prima parte a lunii decembrie va fi finalizată igienizarea, un capitol special îl reprezintă refacerea totală a instalaţiilor şi grupurilor sanitare de la toate etajele.”, a mai accentuat Traian Paraschivescu.

La noua sală de operaţii de la ortopedie se lucrează şi duminica, iminenta venire a iernii preconizează şi mai mulţi pacienţi la această secţie şi nevoia punerii sălii în folosinţă este stringentă.

Din cele trei săli de operaţie de la chirurgie se lucrează doar la una care a fost izolată cu un perete provizoriu de rigips de celelalte pentru a nu împiedica buna desfăşurare a intervenţiilor chirurgicale. Aceste săli vor fi dotate la nivel european, menţionăm aici funcţionarea prezentă a sistemelor de purificare a aerului.

Pentru finalul acestui an se au în vedere două obiective, fiecare la fel de important, reprezentând montarea de geamuri termopan la faţada stradală a secţiei ginecologie şi renovarea ce include o compartimentare novatoare a trei saloane de la secţia pediatrie.

O noutate o reprezintă începerea lucrărilor de schimbare a tâmplăriei, montare de geamuri termopan la Policlinica oraşului. Clădirea, ce a dat şi numele cartierului liniştit în care se află, va intra în primăvară într-un amplu proces de renovare, fiind vizate acoperişul, terasa, realizarea izolaţiei termice.

Aceste flashuri prezintă succint multiplele fronturi pe care se lucrează în Spitalul Judeţean şi unităţile adiacente. La momentul oportun vom prezenta punctual şi detalii ale finalizării lucrărilor. Spitalul renaşte, se transformă cu vitalitate, în ciuda crizei generalizate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!